Održano 37. Svjetsko padobransko prvenstvo

Članovi Aerokluba Cumulus iz Pule, Goran Ratkajec i Željko Žrvnar nastupili su na svjetskom padobranskom prvenstvu u klasičnim disciplinama u sastavu Hrvatske padobranske reprezentacije.

37. Svjetsko padobransko prvenstvo u klasičnim disciplinama održalo se od 17. do 22. srpnja 2022. godine u gradu Strakonice, u Republici Češkoj.

Hrvatska muška reprezentacija nastupila je u sastavu: Goran Ratkajec (AK Cumulus), Siniša Živko (AK Osijek), Nebojša Ilić (PK Croatia), Zlatko Ugrin (AK Sinj) i Željko Žrvnar (AK Cumulus).

Uz njih u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji nastupile su Helena Janson i  Jadranka Zaradić te Roko Erceg u juniorskoj konkurenciji (AK Osijek).

U pojedinačnoj konkurenciji između 131 natjecatelja, najbolji rezultat ostvario je Goran Ratkajec, plasiravši se na 48. mjesto s rezultatom od 19. negativnih centimetra u osam skokova. Željko Žrvnar zauzeo je 73. mjesto ( 27 neg. cm.), Siniša Živko 85. mjesto (33 neg. cm.), Zlatko Ugrin 96. mjesto (40 neg.cm.) i Nebojša Ilić 102. mjesto ( 43 neg.cm.).

U ekipnoj konkurenciji, Hrvatska je zauzela 16. mjesto od 23 prijavljene ekipe.

U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji, Helena Janson zauzela je 18. mjesto (29. neg.cm.) a Jadranka Zaradić 36. mjesto (49 neg.cm.) između 48 prijavljenih natjecateljica.

Roko Erceg zauzeo je 12. mjesto u juniorskoj konkurenciji s rezultatom 88 neg. cm.

Odgovori

Pin It on Pinterest