Policija uhitila bjegunca za kojim je raspisana međunarodna potraga

Za osumnjičenim je bila raspisana međunarodna potraga zbog pokušaja ubojstva

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske su u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-om) – Služba Zagreb  i FAST jedinicom Crne Gore proveli kriminalističko istraživanje nad  35-godišnjim  državljaninom Crne Gore koji je 19. kolovoza uhićen zbog sumnje da je  počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, a utvrđeno je i da je za njim od strane Interpola Beograd u svrhu uhićenja i izručenja Republici Srbiji raspisana međunarodna potraga zbog pokušaja ubojstva. 

Crnogorskog državljanina se sumnjiči da je u noći sa 17. na 18. kolovoza  u Medulinu, prilikom kontrole dao  na uvid policijskim službenicima krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore  koja je glasila na tuđe ime, a na kojoj se nalazila njegova fotografija. Također isti je koristio lažni identitet radi dogovora o medicinskom zahvatu.

U pretragama stana i prijevoznog sredstva osumnjičenika pronađeno  je više komada raznih krivotvorenih dokumenata i drugih predmeta te veća  količina novca.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je  osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava  dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Odgovori

Pin It on Pinterest