KUL Kviz za mlade na Dan hrvatskih knjižnica!

Jedan od središnjih programa Mjeseca hrvatske knjige je obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica 11. studenog, s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

I ove se godine Gradska knjižnica i čitaonica Pula pridružuje obilježavanju tog dana, i to programom namijenjenim Generaciji K: u prostoru Čitaonice kluba umirovljenika u petak, 11. studenog 2022. u 18 sati organizira KUL Kviz – zabavan i poučan pub kviz za mlade na temu knjiga i knjižnica.

Voditeljice kviza su Matea Glavinić i Elizabeta Jurkić, koje zajedno vode kvizove u Rock Caffeu već pet godina. Broj ekipa je ograničen te je za sudjelovanje potrebno prijaviti se na glavinic.matea@gmail.com.

Knjižnica ovaj program organizira u suradnji s Udrugom studenata Filozofskog fakulteta u Puli u sklopu projekta “Arena stvaralaštva”, dugoročne suradnje Knjižnice i udruge studenata koja obuhvaća književne susrete, debate, kvizove i promocije.

Organizatori pozivaju sve mlade knjigoljupce da se prijave te petak popodne provedu uz dobrom društvu, zabave se i odmjere svoje znanje o knjigama. 

Odgovori

Pin It on Pinterest