Otvorenje izložbe “Moje nebo” u Dnevnom boravku Rojca

U ponedjeljak 5. prosinca, s početkom u 19 sati, u Dnevnom boravku Rojca održat će se otvorenje izložbe fotografija „Moje nebo“ autorice Milene Stojkoske Ramović. Izložbu organiziraju Savez udruga Rojca i Makedonski kulturni forum – Pula.

Milena Stojkoska Ramović rođena je u Puli, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Od 2009. godine članica je vokalnog ansambla „Despina“ koji djeluje u okviru Makedonskog kulturnog foruma iz Pule, izvodeći, u zboru, a i kao solistica, makedonsku tradicionalnu glazbu. Od 2019. godine pjeva i u Zboru „Praksa“, na čijem su repertoaru antifašističke pjesme kojima se iskazuje nezadovoljstvo društveno-političkom, ekonomskom i moralnom krizom s kojim se suvremeno društvo i lokalna zajednica redovito suočavaju. Milena Stojkoska Ramović voli pisati misaonu poeziju, te pomalo svira gitaru. Nadarena, te posvećena glazbi, Milena je postupno otkrila i svoju drugu veliku ljubav – umjetničku fotografiju, kojoj posvećuje sve više pozornosti i vremena.

Autorici su najdraže, i njezinom svijetu najbliže, teme iz prirode. Oblaci – njihova ljepota, njihove stalne mijene, te uzbudljiva dinamika, najprivlačnija su joj tema. Oblaci kao da joj govore kroz fotokameru njezina mobitela, veli autorica. Tako svaka nova fotografija kao da priča i neku novu čarobnu priču. Posebno je, pak, sretna kada se u njezinom objektivu susretnu razigrani oblaci i čudesna široka panorama njenoga voljenoga rodnoga grada, Pule. Mileni Stojkoskoj Ramović ovo je prva samostalna izložba.

Otvorenje će se održati u ponedjeljak 5. prosinca u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do kraja godine, te se može posjetiti radnim danom, od 9 do 21 sat.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest