Dvojica odbila testiranje na droge pa dobili novčane kazne

Policija apelira na vozače da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su pod utjecajem opojnih sredstava jer na taj način ugrožavaju i sebe i druge sudionike u prometu

Foto: Ilustracija

Prometna je policija 2. siječnja u 1.45 sati na kolniku Ceste prekomorskih brigada u Puli zaustavila i kontrolirala osobni automobil Citroen, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Vozaču je ponuđeno testiranje na prisutnost opojnih droga koje je izričito odbio. Vozač je isključen iz prometa te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura.

Istog dana oko 5 sati na kolniku Zadarske ulice prometna je policija zaustavila i kontrolirala osobni automobil Renault, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 50-godišnjak. Vozač je policijskim službenicima predao kutijicu sa sadržajem manje količine droge MDMA, a ponuđeno mu je i testiranje na prisutnost opojnih droga koje je izričito odbio.

Muškarac je prekršajno kažnjen radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanu zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama ukupnom novčanom kaznom od 1.980 eura.

Odgovori

Pin It on Pinterest