Akcija u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga

Međunarodni dan darivanja knjiga volonterska je inicijativa koja je započela 2012. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu i obilježava se 14. veljače. Usmjerena je k što boljoj dostupnosti i ljubavi prema knjizi, a cilj je ohrabriti prvenstveno djecu, ali i odrasle diljem svijeta da darivanjem knjige ili slikovnice širimo zanimanje za čitanje te potičemo odrasle i djecu da više čitaju. Obilježava se više od 44 zemlje svijeta, a Hrvatskoj od 2014. godine održava u okviru nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja Čitaj mi pod geslom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj.

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga i ove godine organiziramo akciju prikupljanja knjiga za djecu i odrasle te pozivamo građane, institucije, udruge i sve zainteresirane da se  pridruže akciji darivanja knjiga te od 14. do 28. veljače 2023. donesu očuvane slikovnice ili knjige u prostore Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

U suradnji s Gradom Pula-Pola i Udrugom Institut Pula ove godine prikupljene knjige donirat će se novootvorenom prenoćištu za beskućnike. Prenoćište Rachem otvoreno je početkom veljače i time je Pula postala prvi grad u Hrvatskoj koji je otvorio prenoćište za beskućnike.

Uključite se u akciju i na taj način potaknimo i djecu i odrasle da se više druže s knjigom.

Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj.

Odgovori

Pin It on Pinterest