Arsenalska ulica otvara se za promet 25. veljače!

Sutra, 25. veljače 2023. godine  u 8,00 sati otvara se za promet Arsenalska ulica, koja je bila zatvorena od 2. studenog 2022. godine zbog izvođenja radova na izvanrednom održavanju kolnika i sustava oborinske odvodnje.

Osim radova na sanaciji oborinske kanalizacije i kolničke konstrukcije u dužini od 600 m, izvršeno je i hortikulturno uređenje drvoreda platana, pranje zida i poklopnica bočnog oborinskog kanala, postava novih prometnih znakova i oznaka na kolniku, obilježavanje nove biciklističko-pješačke staze te izmještanje pješačkog prijelaza na raskrižju Arsenalske i Ulice sv. Polikarpa. Svi pješački prijelazi prilagođeni su osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Također, pri kraju su i radovi na sanaciji kamenog zida ispod pješačkog mosta Uljanik koji će biti okončani do kraja ovog mjeseca.

Radove su izvodila trgovačka društva Cesta, Pragrande, Herculanea, Pula parking, obrti Blue Fun i Edo gradnja. Vrijednost radova procjenjuje se na 500.000 eura bez PDV-a.

Otvaranjem Arsenalske ulice uvodi se i zabrana za promet vozilima čija ukupna masa prelazi 18 tona u Flaciusovoj i Arsenalskoj ulici.

Zabrana prometovanja vozilima čija ukupna masa prelazi 18 tona, osim za vozila s dozvolom, odnosit će se na dijelu šireg centra Pule, odnosno:

  • Rivom od Ulice Starih statuta do ulaza “Uljanik – otok”,
  • Dalmatinovom ulicom (od Trga Republike) do Flaciusove ulice,
  • Tomasinijevom ulicom od Ulice Veruda,
  • Ulicom sv. Polikarpa od ulaza u UTP do raskrižja s Bečkom ulicom.

Odgovori

Pin It on Pinterest