Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić otvorila konsenzus konferenciju u Puli

Konferencija se održava radi odabira prioriteta Grada Pule kao preduvjeta za definiranje prioriteta i mjera u okvira Plana razvoja Grada Pule-Pola za razdoblje 2020. – 2030.

U organizaciji Grada Pule u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije u srijedu, 14. lipnja 2023. godine u prostorijama zajednice Talijana „Circolu“ u Puli, održava se konsenzus konferencija za odabir prioriteta Grada Pule kao preduvjeta za definiranje prioriteta i mjera u okvira Plana razvoja Grada Pula-Pola za razdoblje 2020. – 2030. godine.

Konsenzus konferenciju je pozdravnim govorom otvorila zamjenica gradonačelnika dr.sc. Ivona Močenić, dr. med., koja je ukazala na važnost održavanja konferencije na kojoj će se saznati potrebe i problemi građana Pule koji narušavaju zdravlje i kvalitetu života, te u partnerstvu sa svim uključenim dionicima rješavati.

U tijeku je proces izrade Plana razvoja Grada Pula-Pola 2020. – 2030. godine, strateškog dokumenta koji definira razvojnu politiku, donosi strateški okvir kojim se odredio za 4 osnovna Prioriteta i to 1. Grad po mjeri čovjeka, 2. Zelena urbanizacija, 3. Čist i fleksibilan promet i 4. Produktivan grad.

U okviru Prioriteta 1.  „GRAD PO MJERI ČOVJEKA“ , Posebni cilj 1.3 . Uključiv grad – na konsenzus konferenciji Grad Pula saznat će potrebe i probleme građana Pule koji narušavaju zdravlje i kvalitetu života, te izabrati prioritetne probleme koji će se u partnerstvu rješavati.

Konferencija je okupila predstavnike politike, uprave i mjesne uprave, stručnjake iz područja zdravstva, javnog zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja, kulture, sporta, javnih poduzeća, trgovačkih društava, ali i organizacija civilnog društva koji okupljaju djecu i mlade, osobe treće životne dobi, osobe s invaliditetom te oboljele.

Osim postojećih podataka koje je Grad Pula prikupio i objedinio u „Slici zdravlja Grada Pula – Pola 2022.“ o broju i socio-demografskim karakteristikama stanovništva, okolišu, infrastrukturi, organizacijama u Puli,  želja je saznati prioritetne potrebe građana kroz radionice na konsenzus konferenciji.

Odgovori

Pin It on Pinterest