“Gospodar Prstenova – Povratak kralja” u pulskoj Areni 23.07.2023. Howard Shore dolazi u Pulu!

23.07.2023. ljubitelje fantastike očekuje prava poslastica!

”Gospodar Prstenova: Povratak kralja” veličanstveno je finale najveće filmske trilogije svih vremena. Jedan je od tek tri filma u povijesti koji su uspjeli osvojiti nevjerojatnih 11 Oscara, a uz zaradu od preko milijardu dolara na svjetskom kino tržištu okupio je golem broj istinskih fanova. Redatelju Peteru Jacksonu ovo je bilo ostvarenje životnog sna, a nevjerojatan uspjeh koji je film postigao samo je potvrda koliko se vjerno prenijela grandiozna vizija J. R. R. Tolkiena na veliko platno.

Upravo takvo veliko, još veće, najveće kino platno u ovom dijelu Europe prikazat će ”Gospodar prstenova: Povratak kralja”, čime će se proslaviti filmska 20. obljetnica, i to unutar najljepših zidina na svijetu – pulske Arene. Ovime se nastavlja misija Međunarodnog festivala filmske glazbe i zvuka (International Sound & Film Music Festival | ISFMF) da pretvara Hrvatsku u žarište filmskih zbivanja na najspektakularniji mogući način.

Kao da to sve nije dovoljno, posebni gosti ovog zvjezdanog događaja bit će zvijezde iz Hollywooda, dizajneri zvuka – oskarovac Mark Ulano (”Titanic”, “Once Upon a Time in Hollywood”, “Ad Astra”, “Killers of the Flower Moon”…) i trostruki oskarovac Michael Minkler (“Star Wars”, “Black Hawk Down”, “Chicago”, “Inglourious Basterds”, “A Star is Born”…) koji će primiti nagradu za životno djelo uz trostrukog oskarovca, skladatelja filmske glazbe, Howarda Shorea (trilogija “Lord of the Rings”, “The Silence of the Lambs”, “The Departed”…).

Voditeljica ove čarobne večeri biti će umjetnica i kantautorica, istarska vila – Elis Lovrić.

Dođite u Arenu i uživajte u jednom od, ako ne i najboljem filmu u žanru fantazije!

Odgovori

Pin It on Pinterest