Sjajan uspjeh KBK Planet Sport Pula u Budimpešti!

Natjecateljska sezona prije samih priprema za Europsko i Svjetsko prvenstvo završava s najtežim kickboxing natjecanjem, 28. Hungarian Kickboxing World Cup, svjetskim kupom u Budimpešti koji se održao prošlog vikenda 15-18.lipnja 2023.god

Preko 3000 prijava, 333 kluba iz 43 zemalja cijelog svijeta, sve na 12 tatami borilišta i 3 ringa. Iz Hrvatske sudjelovalo je 20 klubova, nekoliko istarskih klubova od kojih i pulski Kickboxing klub Planet Sport pod vodstvom trenera Edija Viškovića.

Četiri velike medalje pulskog kluba.


Ivano Čelić (16), nastupa u tri kategorije, uzrast juniori, prijavljen u point fightu (PF) -89kg i -94kg, te light contact (LC) -89kg.  Na svjetskom kupu osvaja zlato u LC -89kg i srebro u point fightu -94kg. Kvalitetni rad kluba dokazuje činjenica da je pobjednik kupa četvrtu godinu i osvaja postolja u obje discipline.
Elizabeta Crnković (24), kao seniorka nastupa u disciplini light contact (LC) u dvije kategorije -71kg i +70kg. U vrlo teškoj konkurenciji i zahtjevnoj borbi, s minimalnom bodovnom razlikom gubi prednost i osvaja treće mjesto u kategoriji +70kg. Odličan nastup u teškoj skupini.
Svoju prvu medalju sa svjetskog kupa osvaja stariji kadet David Vretenar (13). Prijavljen u disciplini point fight -52kg, nakon dvije borbe zaustavljen u četvrtfinalu. Odličan zato u light contactu u sve tri borbe, srdačan i hrabar te zasluženo postolje i 3.mjesto na kupu u kategoriji -52kg.  

Za KBK Planet Sport nastupali su i senior Marko Džin (PF -89 i -94kg), Martina Grabar (LC J -65kg i LC S -65kg), Patrick Petrić (LC OC -57kg), Borna Šarić (PF OC -63kg), Matan Katalinić (PF J -63kg, LC J -63kg, LC S -63kg), Noa Jaklin (LC J -63kg) i najmlađi Niko Stojkovski (PF YC -37kg).  

Ovog vikenda u Jastrebarskom, potencijalni kandidati za ulazak u reprezentaciju sudjeluju na trening kampu u organizaciji Hrvatskog Kickboxing Saveza, gdje će kroz niz tehničko-taktičkih i sparing treninga pokušati izboriti mjesto u reprezentaciji. Potencijalni kandidati trenera Viškovića za nastup na WAKO Europskom prvenstvo u kickboxingu za djecu, kadete i juniore koje će se održati u Istanbulu (Turska) od 26.08. do 02.09.2023. godine, su juniori Ivano Čelić, Michael Stenta, Martina Grabar,Matan Katalinić i kadet Patrick Petrić.

Nakon toga slijedi WAKO Svjetsko prvenstvo za seniore u Portugalu, gdje će potencijalni kandidati kluba biti seniori Marko Džin i Elizabeta Crnković.

Odgovori

Pin It on Pinterest