Održana promocija knjige „Brijunske šetnje“

Proteklog vikenda, točnije 24. lipnja, s početkom u 19:00 sati, u kavani Neptun na otoku Veliki Brijun, održala se promocija knjige Brijunske šetnje, autora Višnje i Marijana Anića.

O Brijunima se uvijek puno piše i priča, no najljepše priče su one koje dolaze od strane naših posjetitelja. Doduše, gospođu i gospodina Anića se ne može zvati ‘samo’ posjetiteljima, oni su ambasadori Brijuna te dio brijunske obitelji.

Njihova priča o ljubavi prema otoku počinje sredinom osamdesetih godina dvadesetog stoljeća i traje do današnjeg dana.

Povodom 40. obljetnica Brijuna, počastili su nas ovom fascinantnom knjigom u kojoj su saželi sve emocije, čuvstva i dojme te ih nesebično podijelili s nama. Uz mnoge uzvanike, obitelj i prijatelje, izletnike, pa i goste hotela, ugodnoj atmosferi, doprinijeli su moderator Borna Lulić, mezzosopranistica Nataša Antoniazzo te pijanistica Vesna Ivanović Ocwirk.

Kao što je napomenula sama autorica, gospođa Višnja, patos u uvodu Brijunske šetnje, može se činiti pretjeranim i zastarjelim, no autori ove knjige vide otok kao idealnu protutežu brzom tempu i površnosti života u današnjem svijetu.

Gospođi i gospodinu Anić, Brijuni su se dogodili slučajno, ali je taj prvi susret bio toliko intenzivan da im je obilježio cijeli život. Nadamo se da će budući čitatelji knjige Brijunske šetnje, također uzeti vremena za slavljenje ljepote prirode te podijeliti iskustvo interakcije s ovim jedinstvenim otokom.

Odgovori

Pin It on Pinterest