Program Vodnjanskog ljeta od 13. do 19. srpnja 2023.

Program Vodnjanskog ljeta 2023 u stopu prati dinamiku toplinskog vala kako bi svojoj publici, domaćima i gostima, priuštio niz osvježavajućih i zanimljivih sadržaja za što ugodnije ljetne dane, posebno večeri.

Tako se nastavlja i ovogodišnji ciklus Art Kino “Cineast” Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan u vodnjanskoj Bašti (Rotondi): u četvrtak, 13. srpnja 2023., s početkom u 21.30 sati na programu je projekcija nagrađivanog španjolskog trilera “Zvijeri” (As bestas, 2022.) u režiji Rodriga Sorogoyena.

Dan kasnije, u petak 14. srpnja, na Narodnom trgu u Vodnjanu glazbenu poslasticu publici željnoj jazza i evergreena priuštit će Big Band Pula & Daniele Ferro – kombinacija poznata po vrhunskim izvedbama Franka Sinatre i drugih velikana. Početak koncerta je u 21 sat.

Na velikom trgu u Galižani u petak 14 srpnja te u subotu 15. srpnja igra kazališna predstava “Il Carro dei Tespi” na talijanskom jeziku a predviđeni su i podnaslovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Projekt je osmišljen od strane Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, te  COMITES-a Rijeka, u suorganizaciji s Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana Galižana. Početak je u 21 sat. U petak u 21 sat u Peroju na Placi počinje i nastup grupe Whiskey Train.

U subotu 15. srpnja na Narodnom trgu u Vodnjan koncert će u 10 sati održati Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan. Isti dan u galeriji Loggia na Narodnom trgu održava se radionica keramike “Koloristička tradicija na vazi” u organizaciji udruge Arstudio.

U 20 sati u subotu u Betigi počinje fešta pod nazivom Noć Betige. Publiku će glazbom zabavljati Sunset band.

Tradicionalni srpanjski Šahovski turnir u Peroju na rasporedu je u nedjelju, 16. srpnja. Šahisti igraju u Društvenom domu u Peroju.

U ponedjeljak 17. srpnja, s filmom “Magični cirkus” (Animal Crackers) nastavljaju se projekcije Ljetnog kina: Revija dječjih animiranih filmova. Projekcija je na placi u Peroju u ponedjeljak (17. srpnja), na rukometnom igralištu u Galižani u utorak (18. srpnja) te u Bašti (Rotonda) u Vodnjanu u srijedu (19. srpnja), sve s početkom u 21 sat.

Odgovori

Pin It on Pinterest