Ove godine na pulskim plažama 20 spasioca

Nakon što je 2022. godine uspostavljena Služba spašavanja života na vodi, ove godine na pulskim kupalištima o sigurnosti građana i posjetitelja ponovno brinu spasioci na Hidrobazi, Stoji, Valkanama i Mornaru. O sigurnosti kupača na četirima pulskim plažama svakodnevno od 10,00 do 18,00 sati brine 20 spasioca.

„Raduje me što se služba spasioca osnažuje nakon što smo je prošle godine ponovno ustrojili kao i činjenica da ove godine imamo još veći broj spasioca na plažama. Obnovili smo povjerenje kod učenika i studenata, uspostavili kvalitetan rad službe, vrednujemo njihov rad i nabavili smo suvremenu opremu “, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Grad Pula nastavlja i s ulaganjima pa su tako ove godine stavljena dva nova osmatračka tornja na Hidrobazi i Stoji. Postavljeno je ukupno šest novih osmatračkih tornjeva čime su obnovljeni svi tornjevi na kupalištima na kojima su i spasioci.

„Grad smo na moru koji mora imati dobro ustrojenu spasilačku službu koja našu Pulu čini sigurnom turističkom destinacijom za posjetitelje sa sigurnim kupalištima kao i za naše građanke i građane“, zaključio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Spasioci Službe spašavanja na kupalištima na raspolaganju imaju i automatske vanjske defibrilatore (AVD). Riječ je o jednostavnom prijenosnom uređaju koji spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem.

Znak koji obavještava kupače da je spasioc na kupalištu je istaknuta žuta zastava sa znakom Hrvatskog Crvenog križa i natpisom SPASILAC LIFEGUARD. Osim takve zastave na kupalištu može biti istaknuta i crvena zastava. Takvu zastavu spasioc ističe kada je kupanje zabranjeno.

Služba spašavanja života na vodi na području Grada Pule osnovana je odlukom gradonačelnika s ciljem sprječavanja nezgoda na kupalištima, nadzora vodenih površina kupališta, prevencije nezgoda vezanih uz vodu, pružanja prve pomoći i provedbe intervencija spašavanja u vodi.

Odgovori

Pin It on Pinterest