Nagrađivana pjesnikinja i prozaistica Tanja Stupar Trifunović u Art Parku

26. srpnja u 21:00 sat nagrađivana pjesnikinja i prozaistica Tanja Stupar Trifunović gostovat će u programu Portret autorice Kluba-knjižare Giardini 2 koji će se održati u Art parku Rojc. Portret autora/ce novi je program Kluba-knjižare u kojem se književno stvaralaštvo domaćih i regionalnih autora promatra u kontekstu njihovog životnog puta i svjetonazora.

Tanja Stupar Trifunović do sada je objavila šest knjiga poezije, knjigu priča, dva romana i grafički roman. Uz poeziju i prozu piše kolumne i književnu kritiku. Prevođena je na engleski, španjolski, bugarski, mađarski, njemački, poljski, slovenski, makedonski, ruski, češki, danski, talijanski i francuski. Zastupljena je u više antologija i izbora iz poezije i proze, u zemlji i inozemstvu.  

Roman Otkako sam kupila labuda (V.B.Z.,2020.) svojim je poetskim stilom i slojevito ispripovijedanom tragedijom sljubljivanja i sraza dvaju svjetova oduševio publiku 26. Sajma knjige u Istri. Uporedo s objavljivanjem novog romana,  nagradom Europske unije ovjenčani roman Satovi u majčinoj sobi (Arhipelag, 2020.) koji donosi priču o kompleksnom, intenzivnom i na trenutke destruktivnom odnosu između majke i kćeri, doživljava reizdanje, a izlazi grafički roman More je bilo mirno nastao u suradnji sa Tatjanom Vidojević (Besna kobila, 2020.) u kojem se autorica okreće odnosu prema ocu. U najnovijoj zbirci poezije zvučnog naslova Zmijštak (Arhipelag, 2022.) iznova se susrećemo s motivima ženske čežnje, (homo)erotike i tjelesnosti koji se provlače kroz roman Otkako sam kupila labuda, dok je u oba romana načeto pitanje podrijetla, zavičaja, pripadnosti produbljeno tako da zaokruži nepreglednu sferu ljudske intime i njenog odnosa s vanjskim svijetom.

Tanja Stupar Trifunović druga je gošća Azila za pisce – rezidencijalnog programa Kluba-knjižare Giardini 2 nastalog u suradnji s pazinskom Hižom od besid. Autorica će boraviti u knjižari od 25. do 31. srpnja i u jutarnjim satima posjetiteljima davati preporuke za knjige koje voli. U tom će periodu u knjižari ekskluzivno biti dostupna njena najnovija književna ostvarenja.

Odgovori

Pin It on Pinterest