Grad Pula započinje s izradom lokalnog Zelenog plana

Održan kick-off sastanak inicijative Intelligent Cities Challenge – ICC

Danas, 27. srpnja održan je početni sastanak odabranih gradova Intelligent Cities Challenge (ICC) mreže u razdoblju od 2023. do 2025. godine čije je Grad Pula postao član nakon uspješne prijave, kao jedini grad u Hrvatskoj. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici tima koji će biti zadužen za provedbu aktivnosti unutar mreže te predstavnici ostalih gradova i tijela koja će voditi ICC mrežu. Tom je prigodom predstavljen plan aktivnosti, način rada mreže i budući zadaci koje gradovi moraju pripremiti.

„Iznimno sam zadovoljna što je Grad Pula dio mreže Intelligent Cities Challenge koja će u ovom razdoblju biti na raspolaganju kako bismo integrirali zelenu i digitalnu tranziciju na lokalne potrebe kroz lokalni Zeleni plan. Zelene politike su nam jako važna tema i na kojima inzistiramo kroz strategije koje su trenutačno u izradi ili su već stupile na snagu, a posebno kroz strategiju zelene urbane obnove. Intelligent Cities Challenge za Pulu znači međusobnu interakciju i učenje od drugih, kreativno rješavanje gradskih izazova, razvoj dugoročnih odnosa i stvaranje inteligentnih ekosustava, a sve u cilju stvaranja novih prilika za građane i poboljšanje kvalitete života u Puli“, poručila je Anja Ademi, p. o. gradonačelnika pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule.

Obnovljivi izvori energije, mobilnost, zelena i digitalna transformacija u izgradnji te sekundarni sektori turizam i kultura primarna su područja kojima će se mreža baviti. 

Na sastanku su predstavljeni i primjeri drugih gradova u Europi koji već implementiraju lokalni Zeleni plan koji tek slijedi Gradu Puli za pripremiti.

Mreža ICC gradova okuplja 64 grada iz 17 europskih zemalja.

Odgovori

Pin It on Pinterest