Pulski borac Mateo Matteoni osvojio svjetsku broncu!

Nastavio se uspješan nastup našeg pulskog borca i vrhunskog sportaša Matea Matteonija, koji je četvrti dan na JJIF World Championship YOUTH 2023, točnije  na Svjetskom Ju-Jitsu prvenstvu u Kazahstanu osvojio brončanu medalju u kategoriji U18 +81 kg.

Na Svjetskom prvenstvu je nastupilo oko 1100 natjecatelja iz 43 države.

Mateo je do trećeg svjetskog mjesta došao upornim treninzima, velikom željom za uspjehom i popularizacijom ovog iznimno korisnog sporta.

Na put je krenuo uz potporu trenera Aleksa Matteonija i Gorana Vorkapića iz Jiu-jitsu kluba Lotus iz Pule, klupskih kolega, njihovih obitelji tj.roditelja i prijatelja.

U prvoj borbi svladao je predstavnika UAE  Alshamsi Majeda 3-2 , a drugu borbu je poražen od strane svjetskog prvaka Fomin Egora koji nastupa za JJIF. To ga nije obeshrabrilo te je u trećoj borbi uspješno svladao predstavnika USA Khetaugorov-Surduk Valentinea i time dokazao da je njegovo mjesto na svjetskom vrhu .

Ovo je prva medalja osvojena za Hrvatsku reprezentaciju na JJIF WORLD CHAMPIONSHIP U16-U18-U21 natjecanju, a s ponosom možemo reći da je Mateo Matteoni ušao kroz svjetska  vrata u svijet dokazanih vrhunskih sportaša . 

Kao član Hrvatske Ju -jitsu reprezentacije, Mateo je pokazao da  Istra i Pula imaju izvrsne sportaše vrijedne spomena i praćenja.

Mateo je Europski prvak 2023.u istoj kategoriji  U18 +81kg te je na Europskom IBJJF Jiu-Jitsu prvenstvu 2023.u Parizu osvojio srebrnu medalju.

Tako se u Astani, 24.kolovoza 2023., vijorila hrvatska zastava na postolju.

Odgovori

Pin It on Pinterest