Svečano potpisani i uručeni ugovori Zaklade za sport Grada Pula-Pola

U ponedjeljak, 11 . rujna 2023. godine u Kinu Valli u Puli održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora Zaklade za sport Grada Pula-Pola. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, upraviteljica Zaklade za sport Matea Sagadin i članovi Upravnog odbora Zaklade, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov sa suradnicima, predstavnici sponzora, Klubova i sportaši.

„Danas je za mene izniman dan jer smo, zahvaljujući našim partnerima, uspjeli prikupiti novac izvan proračunskih sredstava Grada Pule čime pokazujemo na koji način brinemo o sportu. Putem Zaklade za sport naše sportašice i sportaši te klubovi dobivaju poticajne nagrade za ono što rade, ali i predstavljaju svoj grad. Zahvalan sam timu Zaklade za sport i Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, mlade i sport na svim dosadašnjim aktivnostima. Zajedno smo prepoznali da je sport jedan od pokretača našega grada i u dvije godine pokazali da nam je itekako stalo do naših sportašica i sportaša te klubova. Zakladu ćemo dodatno financijski jačati, a uz sufinanciranje od strane Grada i Saveza sportova, te kroz obnovu infrastrukture zaista pokazati koliko nam je stalo do sporta“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Prigodnim riječima obratila se i upraviteljica Zaklade za sport Matea Sagadin.

„Prije svega želim zahvaliti Gradu Puli na inicijativi za nastanak i rad Zaklade za sport, kao i sponzorima koji su svojim donacijama omogućili sredstva koja će poslužiti sportašima i klubovima za poboljšanje uvjeta treninga i natjecanja. Nadam se da je ovo samo početak te da će se u budućnosti moći omogućiti još više sredstava još većem broju klubova i sportaša“, rekla je Sagadin.

Uz prigodni program sportašima su bili uručeni ugovori o namjenskom korištenju sredstava Zaklade za sport Grada Pula-Pola za potrebe razvoja njihovog sportskog rezultata i poboljšanja uvjeta treniranja.

U kategoriji Program ekipnih sportova sredstva su dobili Odbojkaški klub Veli Vrh, Košarkaški klub Stoja, Rukometni klub Arena, Odbojkaški klub Pula, Vaterpolo klub Pula i Malonogometni klub Stanoinvest Futsal Pula.

U kategoriji Program za sve skupine sportaša (školski sport) sredstva su dobili Sportsko školsko društvo Ekonomist (futsal djevojke), Sportsko školsko društvo Gimnazijalac (košarka mladići) i Sportsko školsko društvo Gimnazijalac (šah djevojke).

U kategoriji Program pojedinačni sportovi – seniori sredstva su dobili Elizabeta Crnković iz Kickbox kluba Planet Sport, Marko Džin iz Kickbox kluba Planet Sport, Dani Klačar iz Judo kluba Istarski borac, Marko Čalić iz Boks kluba Pula.

U kategoriji Program pojedinačni sportovi – perspektivni sportaši sredstva Zaklade za sport dobili su Ivano Čelić iz Kickbox kluba Planet sport, Martina Grabar iz Kickbox kluba Planet sport, Patrick Petrić iz Kickbox kluba Planet sport, Mihael Stenta iz Kickbox kluba Planet sport,Noa Jaklin iz Kickbox kluba Planet sport, Ivan Cetina iz Plivačkog kluba Pula, Tedi Leonardelli iz Jedriličarskog kluba Uljanik, Paolo Krajcar iz Judo kluba Istarski borac, Deni Ušić iz Onsight sportsko penjanje, Nikola Milovanović iz Judo kluba Istarski borac, Edvard Radolović iz Judo kluba Istarski borac, Lara Škoro iz Odbojkaškog kluba Pula, Tina Buršić iz Odbojkaškog kluba Pula, Anika Kontošić iz Odbojkaškog kluba Pula, Eli Županić iz Odbojkaškog kluba Pula, Mateo Matteoni iz Jiu jitsu kluba Lotus, Elena Brletić iz Karate kluba Pula.

Po provedenom javnom pozivu za dodjelu novčanih sredstava Zaklade za sport Grada Pula-Pola Upravni odbor Zaklade je na sjednici održanoj dana 24. srpnja 2023. godinu donio Odluku o usvajanju prijedloga dodjele subvencija za sportaše i klubove kojom je klubovima i sportašima kroz četiri različite kategorije dodijeljen ukupan iznos od 57.450 eura. Preostali iznos od 20 tisuća eura neutrošenih sredstava bit će na raspolaganju za idući javni poziv i dodjelu sredstava sukladno potrebama sportaša i klubova.

Odgovori

Pin It on Pinterest