Održan radni sastanak župana Borisa Miletića i gradonačelnika Grada Pule Filipa Zoričića

U sjedištu Istarske županije, u Puli, na inicijativu gradonačelnika Grada Pule Filipa Zoričića jučer je održan radni sastanak s istarskim županom Borisom Miletićem, na kojem su sudjelovali i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac te pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule Anja Ademi.

Tom se prigodom razgovaralo o aktualnim temama, poput potencijalnih lokacija za izgradnju parkirališne kuće u centru najvećeg istarskog grada, kao i o pokretanju procesa vlasničkog restrukturiranju ŽCGO Kaštijun, za što se župan Miletić zalaže više od dvije godine.

Kao jedna od tema o kojoj se, također, razgovaralo bio je početak radova na dogradnji Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula. Rečeno je kako početkom listopada počinju radovi na depandansi u Mažuranićevoj, a radovi na zgradi Doma u Krležinoj ulici započet će u prosincu ove godine.

Govoreći o obrazovanju, spomenuta je potreba za izgradnjom sportske dvorane nadomak Društvenog centra Pula (Žuta škola), a koju bi koristili učenici Centra, ali i Medicinske škole Pula.

U nastavku sastanka župan i gradonačelnik razgovarali su o modelu sufinanciranja redovne djelatnosti Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula.

Na temu otvorenja poduzetničkog centra Coworking Pula istaknuto je kako se radovi bliže kraju, dok se službeno otvorenje očekuje početkom listopada. Nadalje, spomenuti su i planovi razvijanja Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Muzeja suvremene umjetnosti, postavu zavičajne biblioteke i drugim sličnim temama.

Uključene strane su radni sastanak zaključile zajedničkim dogovorom o nastavku pozitivne suradnje između Istarske županije i Grada Pule, a s ciljem održavanja međusobne komunikacije i podizanja kvalitete života građana.

Odgovori

Pin It on Pinterest