Na Portarati predstavljen projekt Digitalna Hrvatska

Danas je na Portarati predstavljen projekt Digitalna Hrvatska u organizaciji Večernjeg lista.

U ime Grada Pule prisutnim građanima i organizatorima obratila se zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić. Zahvalila se organizatorima što su odabrali baš Pulu za prezentaciju ovog projekta i naglasila važnost digitalizacije:

„ Digitalizacija je jako važna za građane, njome se poboljšava kvaliteta života i olakšava borba s birokracijom i papirologijom. Ponosni smo što je Pula jedan od digitalno najnaprednijih gradova koji na vrlo sustavan način pruža informacije o svim svojim uslugama neprestano podižući standarde u odnosu na transparentnost i interakciju s građanima“, izjavila je Močenić.

Već petu godinu za redom, Večernji list krenuo je s projektom Digitalna Hrvatska i digitalnim aktivacijama diljem Hrvatske zbog čega su usluge digitalizacije željeli predstaviti i u našem gradu Puli.

Danas su tako na Portarati vrijedne službenice pulskog MUP-a građanima izdavale PIN potreban za aktivaciju elektroničke osobne iskaznice, dok im je im AKD pomagao pri aktivaciji mobilne aplikacije Certilia koja omogućava korištenje digitalnog identiteta i na mobilnim uređajima kako bi mogli primjerice pristupati portalu e-Građani ili potpisivati dokumente online.

Građani su također imali prilike sudjelovati u nagradnim kvizovima te pokazati svoje digitalno znanje i osvojiti vrijedne nagrade.

Velik odaziv građana koji su već u 11 sati strpljivo čekali u redu kako bi aktivirali elektroničku osobnu iskaznicu i mobilne aplikacije Certilia pokazuje da je ovo hvalevrijedna inicijativa Večernjeg lista i ostalih partnera ovog projekta.

Odgovori

Pin It on Pinterest