Veleposlanik Republike Kazahstana posjetio Istarsku županiju

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je župan Boris Miletić upriličio prijem za veleposlanika Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Akylbeka Kamaldinova, a kojem su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac i savjetnik veleposlanika Živan Levaj.

Župan Miletić izrazio je zadovoljstvo što je veleposlanik izabrao posjetiti Istru te mu je ukratko predstavio našu regiju:

„Istra je danas jedna od najrazvijenijih županija u Republici Hrvatskoj te bilježi stalni ekonomski rast, kao i veliki rast doseljavanja koji je posebno izražen posljednjih godina.  Iako smo mali poluotok imamo veliki potencijal, posebice u sektoru turizma generirajući jednu trećinu ukupnih turističkih prihoda Hrvatske i budući razvoj ove grane želimo bazirati na održivosti. Također, usmjereni smo i prelazak na obnovljivih izvora energije i cilj nam je postati energetski samodostatni do 2030. godine“, kazao je župan Miletić, osvrnuvši se potom i na bogatu povijest i posebnosti istarskog poluotoka.

Veleposlanik NJ.E. g. Akylbek Kamaldinov zahvalio se srdačno na prijemu te je istaknuo veliki potencijal u međusobnoj suradnji hrvatskih i kazahstanskih tvrtki, kao i u održavanju dobrih međunarodnih poveznica između dvije prijateljske države.

Odgovori

Pin It on Pinterest