Počelo javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Odluke o izradi XII. izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule

Grad Pula je u srijedu, 13. rujna 2023. godine započeo s provedbom Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću s ciljem upoznavanja šire javnosti te pribavljanja mišljenja, primjedbi i prijedloga o Nacrtu prijedloga Odluke o izradi XII. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule.

Pokretanje ovih izmjena i dopuna GUP-a Grada Pule temelji se na potrebi redefiniranja planskog rješenja važećeg GUP-a, u odnosu na potrebu rekonstrukcije Škole za odgoj i obrazovanje – Pula na Monte Zaru, kako bi se, uslijed povećanja broja polaznika, osigurali kvalitetniji i primjereniji prostori za nastavu.

Ovaj postupak izmjena i dopuna provodit će se istovremeno, ali neovisno o već pokrenutim XI. Izmjenama i dopunama GUP-a Grada Pule, sve s ciljem njegove brže provedbe, a radi omogućavanja apliciranja projekta navedene rekonstrukcije na fondove i sufinanciranja.

Tijekom provedbe GUP-a utvrđena je i potreba preispitivanja Odredbi za provedbu važećeg GUP-a u dijelu utvrđenih normativa za rješavanje prometa u mirovanju za građevine javne i društvene namjene namijenjene odgojno-obrazovnim djelatnostima s ciljem razmatranja istih u kontekstu zatečenih prostornih mogućnosti i iznalaženja najkvalitetnijih prostornih rješenja koja će omogućiti kako rekonstrukciju postojećih građevina, tako i realizaciju novih planiranih sadržaja koji predstavljaju javni društveni interes.

Poziva se zainteresirana javnost da izvrši uvid u Nacrt prijedloga Odluke o izradi.

Primjedbe, prijedloge i/ili mišljenja na izloženi Nacrt prijedloga Odluke moguće je poslati na mail adresu urbanizam-gup@pula.hr zaključno do 20. rujna 2023. godine, do kada traje javno savjetovanje.

Po izradi Izvješća o provedenom javnom savjetovanju, Prijedlog Odluke o izradi uputit će se Gradskom vijeću Grada Pula-Pola na donošenje, kojim formalno započinje postupak izrade izmjena i dopuna Plana.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i cjelokupna dokumentacija dostupna je putem poveznice: https://www.pula.hr/hr/eusluge/ekonzultacije/ekonzultacije-u-tijeku/111/nacrt-prijedloga-odluke-o-izradi-xii-izmjena-i-dopuna-generalnog-urbanistickog-plana-grada-pule/

Odgovori

Pin It on Pinterest