Uvođenje privremene regulacije prometa – zabrana prometa na dijelu Laginjine i Giardina u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Svake se godine od 16. do 22. rujna obilježava Europski tjedan mobilnosti, kampanja Europske komisije s ciljem unaprjeđenja kvalitete života građana u urbanim sredinama promovirajući alternativna i inovativna rješenja urbanog transporta.

Ovogodišnja tema obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti odnosi se na uštedu goriva i energije općenito te će se provoditi pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju, stoga se 16. rujna od 08,00 sati pa sve do kraja dana 18. rujna uvodi privremena regulacija prometa – zatvarana dijela Laginjine i Giardina za sav promet, uključujući i autobuse javnog gradskog prijevoza, od semaforiziranog raskrižja s Smareglinom i Anticovom ulicom do Zagrebačke ulice  (Ljekarne).

Za vrijeme trajanja zabrane prometa, koristit će se obilazni pravci preko Dobriline ulice, Trga Republike, te Anticove ulice, Flaciusove ulice i Ulice Riva.

Mole se svi sudionici u prometu za strpljenje, dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.

Obzirom da se i ove godine Grad Pula-Pola pridružio obilježavanju tjedna mobilnosti, zajedno je s brojnim partnerima pripremio je  bogat program, od kojeg izdvajamo dio koji se odnosi na Giardine:

Subota, 16. rujna

  • 10:00 – 13:00 ARMARON modni buvljak – GIARDINI Laginjina i Giardini,
  • 21:00 – 01:00 PULSKA NOĆ – CENTAR besplatan javni gradski prijevoz na svim gradskim linijama,

Nedjelja, 17. rujna

  • 10:00 – 11:00 KOTAČIĆIMA PO GIARDINIMA – GIARDINI -poligon prepreka i utrka romobili/role/skate/rošule
  • 11:00 – 12:00 DJEČJA UTRKA – dječja utrka u četiri kategorije – najava za Pula MARATHON,

Ponedjeljak, 18. rujna

  • 09:30-11:30 IZLAGANJE VOZILA ZA OSOBE SA SMANJENOM POKRETLJIVOŠĆU, Društvo distrofičara Istre, Trg Portarata
  • 09:30 – 11:30 PREZENTACIJA I DEMONSTRACIJA: SIGURNO BICIKLOM U PROMETU, Zajednica tehničke kulture Pula i HAK Pula-Rovinj, Trg Portarata
  • 09:30 – 11:30 PREZENTACIJA PROGRAMA: SIGURNO NA DVA KOTAČA, MUP PU Istarska, Trg Portarata
  • 17:00 – 17:45 OTMJENA VOŽNJA BICIKLOM, Giardini – Ulica Dubrovačke bratovštine – Sv. Ivan – Riva – Flaciusova – Dobrilina – Dalmatinova – Narodni trg – Smareglina Laginjina – Giardini.

Odgovori

Pin It on Pinterest