Povodom Dana policije župan Miletić primio istarske policajce

Istarski župan Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac upriličili su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, tradicionalni prijem povodom Dana policije. Prijemu su prisustvovali načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, zamjenik načelnika PU istarske Božo Kirin, načelnici sektora i načelnici policijskih postaja u Istarskoj županiji i suradnici.

„Okupili smo se tradicionalno povodom blagdana vašeg zaštitnika Sv. Mihovila koji se slavi 29. rujna, a kojega obilježavamo kao Dan policije. Špica turističke sezone je pomalo iza nas i možemo ustvrditi kako ste i ove godine obavili izuzetan posao. Istarska županija je šampion turizma u Hrvatskoj i samo istarski turizam čini oko 7 % BDP-a Republike Hrvatske, ali bez faktora sigurnosti iza kojega se krije vaš kvalitetan i uspješan rad, ne bi ni bilo tolike uspješnosti u turizmu“, poručio je župan Miletić i čestitao Dan policije svim policajkama i policajcima.

Načelnik PU istarske Alen Klabot zahvalio se na prijemu te je istaknuo kako je suradnja s Istarskom županijom na vrlo visokoj razini.

„Početkom godine smo se suočili s novim izazovima s ulaskom Republike Hrvatske u Schengensko područje, no unatoč tomu danas se mogu zahvaliti svim kolegama i kolegicama jer su uz sve objektivne probleme stvarno odradili izvrstan posao“, kazao je načelnik Klabot i ustvrdio kako je Istra sigurna destinacija, kako za građanke i građane, tako i za turiste koji posjećuju Istarsku županiju.

Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac pridružio se zahvalama i čestitkama u povodu Dana policije, ustvrdivši da je biti policajcem poziv, a ne posao te da svi djelatnici PU istarske daju nemjerljiv doprinos našoj zajednici.

Zamjenik načelnika Božo Kirin, pak, smatra kako pravilnim odabirom prioriteta Policijska uprava uspijeva odgovoriti na sve izazove te planira aktivnosti na svakodnevnoj razini kako bi se zadržala velika razina sigurnosti svih građana Istre i svih koji borave, poslovno ili turistički, u Istarskoj županiji.

Župan Miletić je na kraju prijema uputio zahvalu i svim pripadnicima policije koji su prvi stali u obranu Hrvatske u Domovinskom ratu.

Odgovori

Pin It on Pinterest