Zamjenica župana Jessica Acquavita održala prijem za veleposlanicu Portugala

U sjedištu Istarske županije u Puli, danas je zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita upriličila prijem za veleposlanicu Portugala u Republici Hrvatskoj NJ.E. Mariju Paulu Vieiru Ferreiru Leal da Silvu.

Zamjenica župana Acquavita zaželjela je portugalskoj veleposlanici dobrodošlicu u Istru te joj je ukratko predstavila posebitosti naše regije, bogatu istarsku povijesti i jedinstvenu enogastronomiju, kao i značajna postignuća koje je Istarska županija ostvarila u 30 godina od svoga osnutka.

Veleposlanica Portugala Da Silva pohvalila je uspješan europski put Hrvatske prema EU integracijama i istaknula kako joj je vrlo drago što boravi u Istri gdje se osjeća posebno europsko ozračje i stabilnost.

„Posebno mi je zanimljivo vidjeti kako se bogata povijesna baština Istre sjajno uklapa u moderni način života što dovodi do pozitivnog doživljaja od strane posjetitelja“, poručila je veleposlanica Da Silva.

Zamjenica župana Acquavita se dodatno osvrnula i na dvojezičnost Istarske županije po čemu je jedinstvena u Hrvatskoj, a što dodatno osnažuje poziciju Istre kao regije lidera i osnažuje multietničnost i multikulturalnost istarskog poluotoka.

Odgovori

Pin It on Pinterest