Od 1. listopada besplatno parkiranje na Marsovom polju 2, Gregovici i Mandraču za osobna vozila

Povlaštene karte na parkiralištima Riva, Emova i Marsovo polje 1 za 6,60 eura za period od osam mjeseci

Od 1. listopada 2023. do 31. svibnja 2024. godine na parkiralištima Marsovo polje 2, Gregovica i Mandrač Grad Pula omogućio je besplatno parkiranje za osobna vozila. Na parkiralištima Riva, Emova i Marsovo polje 1 građani će moći kupiti povlaštenu kartu koja će za osam mjeseci  iznositi ukupno 6,60 eura za cijelo razdoblje.

Radi se o parkiralištima koja su smještena na obodima grada, ali sve unutar pješačke udaljenosti do samog centra, odnosno unutar zone dobre povezanosti javnog gradskog prijevoza.

„Pula kao i mnogi veliki gradovi suočava se s povećanjem broja automobila i  nedovoljnim brojem parkirališta. Svjesni smo tih poteškoća i činimo doista sve da se to u najskorije vrijeme promijeni. Iduće godine očekujemo početak gradnje garažne kuće na Marsovom polju, a u planu je i rotacijsko parkiralište uz sadašnji parking Croatia. Raduje me što smo i ove godine za naše građanke i građane omogućili besplatno parkiranje na Marsovom polju 2, Gregovici i Mandraču te općenito povoljnije cijene parkiranja u gradu kao i kraće vrijeme naplate. Što se tiče zimskog razdoblja bit će promjena na bolje, ali o tome ćemo izvijestiti uskoro“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

U zimskom periodu naplata parkirališta bit će radnim danom i subotom od 7 do 20 sati, a nedjeljom i blagdanom parkiranje je besplatno. Na parkiralištima u crvenoj zoni na Tržnici, Marsovom polju i Mehanici naplata je od 7 do 17 sati, a nedjeljom i blagdanom bit će besplatna. Cijena parkiranja iznosit će 1 euro na sat ili za cijeli dan 10 eura.

Nadalje, povoljne cijene parkiranja omogućene su i na posebnim parkiralištima Pedagoški i Croatia u iznosu od 0,50 eura na sat, odnosno 5 eura na dan. I na ovim parkiralištima vrijeme naplate je od 7 do 17 sati radnim danom i subotom.

Kako bi naše građanke i građani, ali i pravne osobe imali prilike povoljnije parkirati tijekom zimskih mjeseci omogućeno im je stjecanje povlaštenih mjesečnih karata, po cijeni od 20 eura mjesečno, za ulice Amfiteatarska, Flavijevska te Šetalište Nella Milottija.

Također, u zimskom periodu moguća je kupnja povlaštene parkirališne karte na posebnom parkiralištu Karolina. Cijena povlaštene parkirališne karte iznosi 25 eura mjesečno za fizičke osobe. Pravne osobe, obrtnici ili osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost imaju pravo na kupnju povlaštene mjesečne karte na Karolini uz ispunjenje potrebnih uvjeta.

Odgovori

Pin It on Pinterest