Započeo Lov na filantropsko blago

Na pulskom Forumu 29. rujna 2023. godine započeo je Lov na filantropsko blago Pule koje tradicionalno organizira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu obilježavanja Tjedna filantropije.

Ispred Augustovog hrama učenike i učitelje sedam pulskih osnovnih škola dočekao je gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić koji im se kratko obratio.

„Filantropija dolazi od dvije grčke riječi filos i antropos što znači ljubav prema čovjeku. Vi možete poboljšati svijet. Hvala vam što se trudite i što želite da ovaj svijet i život bude svima ljepši. Drago mi je da ste aktivni. Želim vam dobru zabavu i uspješan lov“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Prigodnim riječima obratile su se i zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

U ekipi svake osnovne škole bilo je po 4 učenika (po jedan učenik od 5.-8. razreda) te po jedan učitelj. Učenici će se, prateći filantropsku mapu, kretati od točke do točke, odnosno mjesta koja obilježavaju neko dobro djelo, mjesta na kojima je neki dobročinitelj ili dobročiniteljica (filantrop) u povijesti napravio neko dobro djelo, pomogao, donirao, skupljao donacije.

Lov na filantropsko blago je interaktivni događaj kojim djeca uče izvan učionice, na terenu, kroz kretanje, zabavu, igru, smijeh i druženje, a tema može pokriti i upotpuniti predmete od povijesti, geografije, likovnog, ali i hrvatskog jezika, s obzirom na to da obuhvaća više područja objedinjenih u povijesno kulturnu baštinu, odnosno zavičajnost.

Kroz protekle četiri godine u Lovu na filantropsko blago sudjelovalo je 104 učenika od petog do osmog razreda iz devet pulskih osnovnih škola.

Cilj obilježavanja Tjedna filantropije je podizanje svijesti svih građana o filantropiji i dobročinstvu općenito, osvještavanje ljudi o tome koliko je dobročinstvo važno te ih potaknuti da pomažu u svojoj zajednici.

Odgovori

Pin It on Pinterest