U mjesnom odboru Monte Zaro edukacije o prevenciji prijevara starijih osoba u mjesnim odborima

Projekt „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“- MO Monte Zaro, 2. listopada

Grad Pula se u suradnji s Policijskom upravom istarskom uključio u provedbu preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“ te nastavlja tijekom listopada organizirati edukacije u mjesnim odborima.  U ponedjeljak, 2. listopada  2023. edukacija će se održati u mjesnom odboru Monte Zaro s početkom u 10.00 sati.

Edukacijama se nastoji smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba i u što većoj mjeri zaštititi starije sugrađane od mogućih prijevara.

Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine.

Sljedeće edukacije bit će u utorak, 10. listopada 2023. u 10.00 sati u mjesnom odboru Valdebek, te u srijedu, 11. listopada 2023. u 10.00 sati u mjesnom odboru Veruda.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju edukacijama o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika.

Odgovori

Pin It on Pinterest