Obilježeno 70 godina uspješnoga rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula

Grad Pula dobio zahvalnicu i priznanje za osobit doprinos vatrogastvu i zaštiti od požara

U prostorima Vatrogasnog doma u subotu, 30. rujna 2023. godine svečano je obilježena 70. obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula. U ime Grada Pule svečanosti su se odazvale predsjednica Gradskog vijeća Marija Marković Nikolovski i zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„Živimo u vremenu brzih promjena, napretka tehnologije, izazova klimatskih promjena pa se i vatrogastvo neminovno moralo prilagoditi novom vremenu i zahtjevnim uvjetima rada. Iznimno smo zadovoljni što DVD Pula sa svojih više od 90 članova uspješno funkcionira i uvijek ste spremni za djelovanje u svom gradu, na području Istarske županije i u drugim gradovima u Republici Hrvatskoj. U  zadnje vrijeme svjedoci smo da je  djelovanje vatrogasaca mnogo šire od zaštite od požara, jer ste upravo vi imali značajnu ulogu u pružanju pomoći kod saniranja posljedica potresa, poplava i drugih nepogoda. Ulaganje u vatrogastvo za nas nema alternative i uvijek ćemo vas podržavati jer smo svjesni koliko je u današnjem vremenu segment vatrogastva i sigurnosti važan za zajednicu. S ponosom možemo reći da se ubrajamo u hrvatske regije s najrazvijenijim dobrovoljnim vatrogastvom i još jednom vam hvala na tome!“, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić u prigodnom obraćanju brojnim uzvanicima.

Petar Znahor, u ime Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula osvrnuo se za dugu povijest DVD-a te izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Društvo danas vrlo dobro opremljeno vatrogasno-tehničkom opremom, raspolažu s četiri kompletno opremljena vatrogasna vozila za gašenje požara te dva vozila za prijevoz vatrogasaca i opreme te jedno zapovjedno vozilo. Rekao je kako Društvo broji sedam vozila i jedno plovilo koje je potpuno opremljeno za gašenje požara i spašavanje na moru te ostalom skupnom i osobnom vatrogasnom opremom.

“DVD Pula potpisnik je Povelje prijateljstva i suradnje s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ravna Gora koje je svečano potpisano na Skupštini DVD-a Ravna Gora 11. listopada 2008. godine. Isto tako, potpisnici smo Povelje prijateljstva i suradnje s DVD-om Komletinci 30. travnja 2011. godine. S oba društva njegujemo uzajamnu suradnju na svim razinama”, naglasio je Znahor.

Okupljene su prigodnim riječima pozdravili i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Gauš te predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić.

U sklopu proslave ove važne obljetnice zaslužnima su dodijeljene medalje, priznanja, zahvalnice i plakete, a Grad Pula tom je prigodom dobio zahvalnicu i priznanje za osobit doprinos vatrogastvu i zaštiti od požara.

Podsjetimo, Grad Pula Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pula dodijelio je prostor na Trgu 1. Istarske brigade 13 u pulskom naselju Šijana. Nakon kompletne obnove prostor je svečano otvoren krajem svibnja 2019. godine.

DVD Pula djeluje u sklopu Područne vatrogasne zajednice Pula, u kojoj se nalaze Javna vatrogasna postrojba Pula, PVP Uljanik, Vatrogasna jedinica Nacionalni park Brijuni i dobrovoljna vatrogasna društva Medulin, Marčana, Peroj, Brioni Fažana, Svetvinčenat, Sutivanac, Ližnjan i Vodnjan.

Odgovori

Pin It on Pinterest