Poznati glumac Senad Bašić i redatelj i scenarist Pavo Marinković u Puli premijerno predstavljaju film “Bosanski lonac”

Pulska premijera komične drame “Bosanski lonac” redatelja Pave Marinkovića održat će se u Kinu Valli u petak, 13. listopada u 19 sati, a uz redatelja, na druženje s publikom dolazi i glavni glumac Senad Bašić kojeg poznajemo iz brojnih filmova i popularnih televizijskih serija, posebno po liku Faruka Fazlinovića iz serije “Lud, zbunjen, normalan”

U Marinkovićevom novom filmu “Bosanski lonac” Senad Bašić u ulozi je Faruka Šege, koji kao neuspješan sarajevski pisac boravi u Austriji, a prijeti mu deportacija ne dokaže li da je važan umjetnik i intelektualac koji je svojim radom doprinio kulturnom životu zemlje u kojoj živi. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu.

Uz Senada Bašića, jaku glumačku ekipu čine Bruna Bebić, Andreas Kiendl, Birgit Stöger, Admir Glamočak, Zlatko Burić, Igor Kovač, Goran Grgić, Dejan Aćimović, Julia Franz Richter, Dražen Kühn, Aleksandar Petrović, Wolfram Berger i mnogi drugi.

“Ako u svakom filmu ima neke istine, u ovom ima i nešto više. Naime, vrlo je osoban. Priča je to o čovjeku koji je negdje putem izgubio sebe i sada ima priliku da se ponovno nađe. Htjeli smo je ispričati nježno, duhovito, ali i dramatično, jer su njeni ulozi prilično veliki. To je priča o porazu, i kako se nositi s njim, a politički je kontekst taj koji našeg junaka stavlja u gotovo bezizlazan položaj”, izjavio je redatelj i scenarist “Bosanskog lonca” Pavo Marinković prilikom svjetske premijere održane ljetos na Sarajevo Film Festivalu. Pavo Marinković ranije je snimio tri igrana filma: ‘Ministarstvo ljubavi’ (2016.), ‘Ljubavni život domobrana’ (2009.), ‘Trešeta ‘(zajedno s Draženom Žarkovićem, 2006.) i jedan igrani dokumentarni film ‘Okupacija, 27. slika’ (2013.).

Direktor fotografije “Bosanskog lonca” je Peter Roehsler, montažer Dubravko Slunjski, a skladatelj Ted Regklis. Scenograf je Burkhard Stulecker, kostimografkinja Vedrana Rapić, a majstorica maske Ana Bulajić Črček. Za vizualne efekte i izradu vizuala bio je zadužen Krsto Jaram, a dizajneri zvuka bili su Natalija Strahinić i Ognjen Popić. Koproducenti su Peter Roehsler (Nanook Film) te Slaven Knezović (Oktavijan Film). Glavni je producent ove hrvatske, austrijske, bosansko-hercegovačke koprodukcije je Stanislav Babić (Telefilm), a film je nastao uz potporu HAVC-a, Cine Art Štajerske, Eurimagesa, Film Commissiona Graz, EACEA Medije, HRT-a i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Trailer filma:

Odgovori

Pin It on Pinterest