Novu sezonu programa Kino15+ otvara kultni film Magnolija

Prošle godine pokrenut program za mlade pod nazivom Kino15+ otvara novu sezonu. Ojačani iskustvom stečenim prilikom sudjelovanja na netom završenom gruzijskom Taoba Youth Film Festivalu, gdje su odlučivali o nagradama za najbolji europski film za mlade i sudjelovali na radionicama obuke za producentske poslove i izradu animiranih filmova, Puljani Jakov B. i Lara P. razmijenili su iskustva s mladima iz drugih zemalja i istaknuli odličan rezultat prošlogodišnje sezone u Kinu Valli s prosječno 100 posjetitelja po projekciji.

I ove će se godine zadržati koncept prikazivanja jedne projekcije mjesečno s cijenom ulaznice od 2eura po naslovu, koju bira naša mlada ekipa, a vrijednom timu pridružili su se Bartol P. i Matija R. koji će s kolegama i Kinom Valli kreirati programe za sve koji vole kinematografiju. Izuzev prikazivanja filmova, planiraju održati i niz raznovrsnih programa poput popratnih kvizova, koncerata i diskusija. Već ove nedjelje, 22. listopada u 17 sati, započinje novi ciklus njihove selekcije s filmom Magnolija redatelja Paula Thomasa Andersona.

Do 29. listopada, u Kinu Valli otvorena je izložba „15xB2“ akademske slikarice Sare Kern Gaćeša i magistra grafičkog dizajna Nevena Udovičića, koji je ujedno prepoznao rad i izradio identitet plakata za autorske filmove ekipe Kino15+. Dvojac djeluje na relaciji Istra – Zagreb, a njihova izložba čini izbor alternativnih plakata filmova od 1940.-ih do danas i ističu relevantnost filmskog plakata te strast prema sedmoj umjetnosti.

Odgovori

Pin It on Pinterest