Kreće izgradnja vodovodne mreže distributivnog magistralnog cjevovoda u ulici Veruda s priključkom za hotel Valkane

Predviđeni završetak radova na izgradnji novog dijela vodovodne mreže u Puli je do kraja siječnja 2024. godine.

Pula, 16. listopada – Ovog tjedna započet će radovi na izgradnji vodovodne mreže distributivnog magistralnog cjevovoda u ulici Veruda te ogranak vodovodne mreže, odnosno vodovodni priključak, za budući hotel Valkane. U okviru radova izgradit će se oko 400 metara magistralnog cjevovoda te oko 200 metara priključka za hotel, a prema pravomoćnoj građevinskoj dozvoli za ovaj dio radova.  

Investitor projekta je Vodovod Pula, no cjelokupne troškove koji iznose oko 250 tisuća eura bez PDV-a, od izrade dokumentacije pa sve do izvođenja radova i nadzora nad istima, snosi u cijelosti investitor hotela, tvrtka Hotel Valkane. Po završetku radova i ishođenju uporabne dozvole, novoizgrađenu vodovodnu mrežu preuzima komunalna tvrtka Vodovod Pula u svoje vlasništvo bez naknade, a za vrijednost izvedenih radova povećava se vrijednost imovine Vodovoda.  

Izvođač radova je tvrtka Gajana Kop iz Vodnjana, dok će stručni nadzor nad radovima gradnje vodovodne mreže biti tvrtka Pernar projekt iz Pule. Nakon uvođenja izvođača u posao i pripremnih radnji, očekivano vrijeme trajanja radova je najkasnije do kraja siječnja 2024. godine.  

– Ovo je novi korak u realizaciji našeg projekta, a kao i do sada svaki korak u razvoju projekta ćemo provoditi sukladno zakonu, svim pravilima te ćemo sve javno komunicirati. Novi dio vodovodne mreže neće služiti samo za hotel, već će ga koristiti i stanovnici mjesnih odbora Veruda i Stoja obzirom da osim priključka za hotel manjeg promjera, gradimo i magistralni, odnosno glavni cjevovod u ulici Veruda. Snosimo sve troškove izgradnje, no kako ne bi bilo špekulacija vodu ćemo plaćati isključivo po komercijalnim uvjetima koji budu vrijedili u tom trenutku kao i svi ostali korisnici u našoj kategoriji, poručili su iz tvrtke Hotel Valkane.

 

Za vrijeme radova neće biti zatvaranja prometnica, ali će važiti posebna prometna regulacija u dijelu nogostupa na kojem će se izvoditi radovi, prolazak za pješake će i dalje biti dostupan nogostupom sa suprotne strane. Privremeno će se, prema prometnom elaboratu odobrenog od strane Grada Pule, zatvoriti autobusno stajalište Sisplac 1, a stajališta Valkane A i Gradski bazeni ostaju u funkciji.

Podsjetimo, početkom godine, izdana je pravomoćna lokacijska dozvola za gradnju hotela Valkane, a kojom su ujedno propisani posebni uvjeti spajanja na infrastrukturu od strane relevantnih javno-pravnih tijela te je potvrđeno da je projekt izrađen u skladu s odredbama sve važeće prostorno-planske dokumentacije. Lokacijska dozvola izdana je za planirani zahvat koji se nalazi isključivo na prostoru bivšeg kamenoloma, a omogućava izgradnju sadržaja predstavljenih idejnim projektom – građevine ugostiteljsko-turističke namjene Hotel Valkane, građevina poslovne namjene (restoran), građevina sportsko-rekreacijske namjene (prateći servisno-ugostiteljski objekt s caffe barom, sanitarnim čvorom, garderobom i spremištem) te građevina sportsko-rekreacijske namjene (zona sportsko-rekreacijskih sadržaja) u kojoj će se smjestiti javno dostupan park. U ovom trenutku traje završno projektiranje i priprema dokumentacije za građevinsku dozvolu.

Odgovori

Pin It on Pinterest