Litar literature – savršen dar za predstojeće blagdane

Foto: Helena Vodopija

Bogatstvo riječi i čarolija okusa za posjetitelje Histrokozmosa 29. Sa(n)jam knjige u Istri

Svijet literature i svijet vina prožimat će se kroz Sagu o vinu u programskom i prodajnom dijelu Histrokozmosa, novog „sajma u sajmu“ 29. Sa(n)jam knjige u Istri. Ovi će se svjetovi najbliskije spajati u jedinstvenim poklon – paketima nazvanim Litar literature. Posebno dizajniran, ovaj limited edition dar, savršen za predstojeće blagdane, sadržava vino vinara Vinistre i knjigu, pomno odabranu sa sajamskih polica. Bogatstvo riječi i čarolija okusa tek su neki od sastojaka koje Litar Literature nudi. Izbor je Vaš!

Programski dio Histrokozmosa, posvećen jedinstvenom eno-gastronomskom stručnjaku i publicistu Franku Lukežu događat će se svaki dan u podne i kvarat u Kavani Mozart Doma hrvatskih branitelja od 25. studenog do 3. prosinca, a veliki finale je 3. prosinca u 19 sati na velikoj pozornici Crvenog salona. U programima Histrokozmosa, čije je autoironijsko ime oblikovao dizajner Mauricio Ferlin i osmislio fantastičan plakat sudjelovat će mikrokozmosi Istre –Tamara Obrovac, Dario Marušić. Edi Maružin i Korado Korlević, a moderatorica je Roberta Razzi. S njima su i autori Sajma – Boris Dežulović, Vlaho Bogišić, Ivica Ivanišević, Dragutin Lučić Luce, Andrej Nikolaidis, Živko Skračić i Sinan Gudžević. Oni će zajedno s vinarima Vinistre i sommelierima Hrvatskog sommelier kluba Sagu o vinu tvoriti kroz literaturu, filozofiju, antropologiju i enologiju.

U prodajnom dijelu vinari Vinistre i izdavači izlagat će zajedno, na velikoj pozornici koncertne dvorane DHB-a. Izlagački dio zamišljen je kao susret vinoteke istarskih vinara Vinistre i starinske biblioteke knjiga s područja Histrice, enologije i gastronomije, a tu će biti i osebujni antikvarijat Tereze Pulja, legendarne pulske knjižarke i suosnivačice Sajma knjige u Istri. Prodajni dio Histrokozmosa bit će obogaćen prisustvom glazbenika, stručnjaka za vino, sommeliera Hrvatskog sommelier kluba te neformalnim degustacijama.

Odgovori

Pin It on Pinterest