Svečano potpisan ugovor s izvođačem radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade DV Centar

U petak, 22. prosinca u prostorijama Komunalne palače svečano je potpisan ugovor s izvođačem radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade DV Centar kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, p. o. pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Samanta Barić, p. o. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov i direktor Navi coopa Igor Božac, predstavnik izvođača radova.

„Ovo je početak one prave priče koju smo započeli kao ova gradska uprava. Ulažemo u odgoj i obrazovanje i drugu infrastrukturu. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom projektu, pripremi projekta, pročelnicama Sokolov i Barić na trudu oko pripreme samog procesa. Ovo su zaista velika ulaganja, jedan dobar početak i jedna dobra poruka. Vjerujem da će iduća godina biti jedna prava graditeljska“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Dogradnjom Dječjeg vrtića Centar dobit će se prostor za dvije nove jasličke skupine, dogradit će se kuhinja i natkriti terasu ispred soba za boravak.

„Jako nam je drago da ćemo ovime dobiti dodatni prostor za dvije nove jasličke skupine od 24 djece jer svake godine tražimo dodatan smještaj za bebe koje su rođene nakon 1. rujna odnosno nakon rokova za upis. Ove pedagoške godine otvorili smo dvije nove jasličke skupine u Područnom vrtiću Rožica i Mjesnom odboru Kaštanjer upravo kako bismo osigurali prihvat za bebe rođene nakon 1. rujna. Ono što nam je isto jako važno da time dobivamo dogradnju kuhinje čime ćemo moći povećati kapacitete kuhanih obroka“, rekla je pročelnica Ivana Sokolov.

U ovoj pedagoškoj godini u gradskim vrtićima ukupno je upisno 1116 djece od čega 223 djece u jaslice, s time da se taj broj povećava od rujna na dalje.

„Značajno je za napomenuti da se dio sredstava osigurao iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. u iznosu od 325 tisuća eura što je 40 posto ukupne investicije. Grad Pula je osigurao bespovratna sredstva u sklopu programa „Dogradnja područnog dječjeg vrtića Centar u Puli“ u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova te je potpisan ugovor o dodjeli sredstava“, rekla je pročelnica Samanta Barić.

Grad Pula-Pola je nositelj projekta u partnerstvu s Dječjim vrtićima Pula te će osigurati infrastrukturni  i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

„Meni je velika čast sudjelovati u ovome projektu. Nadam se da će završni korisnici biti zadovoljni, a pogotovo investitor“, rekao je direktor Navi coopa Igor Božac te nadodao da ukoliko ih vremenski uvjeti posluže misli da bi radovi trebali biti završeni u zadanom roku.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 844 tisuće eura bez PDV-a, a radovi bi trebali biti okončani u  roku od devet mjeseci. Uvođenje izvođača radova u posao bit će 8. siječnja 2024. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest