„Subotom u knjižnici“: radionice na temu Međunarodnog dana zagrljaja u Puli i ručne izrade papira u Vodnjanu

I u novoj kalendarskoj godini Gradska knjižnica i čitaonica Pula nastavlja s redovitim programima subotom ujutro namijenjenima djeci i mladima.

U subotu, 20. siječnja na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice (Kandlerova 39) i u Dječjoj knjižnici (Smareglina 2) uz priče i kreativne radionice obilježava se Međunarodni dan zagrljaja.  

Radionice Subotom u knjižnici na Odjelu za djecu i mlade održavaju se svake subote u 11 sati, dok se Čajanke s knjigom u Dječjoj knjižnici održavaju 1., 3. i 5. subote u mjesecu od 10 sati. Radionice su namijenjene djeci od 5 do 10 godina i dio su redovitih programa za djecu s ciljem poticanja čitanja i korištenja knjižničnih usluga.

„Na prvoj ovogodišnjoj Čajanci s knjigom u Dječjoj knjižnicikoja počinje u 10 sati čvrsto ćemo se zagrliti uz priču Zagli me sad!, upoznati nimalo strašna čudovišta kojima su zagrljaji najdraži dio života i razvijati maštu kroz kreativnu radionicu nakon priče. A od 11 sati na Odjelu za djecu i mlade čitamo toplu i duhovitu priču o ježu kojeg je obuzela silna želja da ga netko zagrli, ali tko bi zagrlio ježa koji bode? To je jako težak zadatak. Na radionici ćemo čitati, razgovarati, razmišljati, učiti, stvarati i izrađivati“, poručuju iz Knjižnice.

Jedan od najjednostavnijih i najboljih načina razvijanja djetetove inteligencije je – grljenje. Prema istraživanju, zagrljaji, kao način fizičkog pokazivanja naklonosti i ljubavi, vrlo su važni za zdrav razvoj djeteta. Zagrljaji potiču dječji mozak na rast i razvoj i pomažu djeci da postanu pametnija.

 Broj mjesta na radionicama je ograničen pa su prijave obvezne. Za radionice na Odjelu za djecu i mlade djecu možete prijaviti osobno na Odjelu, na djecji.odjel@gkc-pula.hr ili  pozivom na 052 300 405, a za programe u Dječjoj knjižnici  osobno u knjižnici, na djecja@gkc-pula.hr ili pozivom na 052 213 882. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime djeteta, dob te broj članske iskaznice.

 U Knjižnici Vodnjan ove subote radionicu ručne izrade papira Moj papir održat će  Ana Cvitić. Radionica je namijenjena djeci starijoj od 10 godina, zbog vještina koje su potrebne za izradu papira. Broj mjesta je i na ovoj radionici ograničen pa je potrebno dolazak prijaviti osobno u Knjižnici Vodnjan, na vodnjan@gkc-pula.hr ili pozivom na 052 512 572.

 Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje, a jedini je uvjet članstvo u Knjižnici. Iz Knjižnice podsjećaju da je za svu djecu od rođenja do 15 godina članstvo besplatno. 

Odgovori

Pin It on Pinterest