CVIT SAMOĆE U ISTARSKOM NARODNOM KAZALIŠTU

Foto: Ana Šesto

U četvrtak, 25. siječnja 2024. u 20,00 sati na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta na rasporedu je koncertna predstava Cvit samoće.

Koncertna predstava Cvit samoće glazbeno-poetična je priča o zaljubljivanju čovjeka u samog sebe. Glazba, poezija i sama izvedba, autorice FreeDA Nere Immortelle/Nere Stipičević u savršeno dizajniranoj galerijsko-kiparskoj režiji Mie Melcher, odvest će Vas na Vaše intimističko putovanje na kojem, ako i dođete bez pratnje, zasigurno nećete biti sami. “Koncertni dnevnik”, “Mediteranska ayahuasca seansa”, “Dalmatinski Amarcord”, “Hipnotički predivni kaos svega onog što žena jest”, samo su neke od destinacija koje su posjetili naši dosadašnji prijatelji umjetnosti i istine.

Cvit samoće drugi je od tri ko-autorska projekta umjetnica Nere Stipičević/Freeda Nere Immortelle/FNI i Mie Melcher. Iako po vokaciji obje magistrice glume, kroz zajednički autorski razvoj kazališno-scenskih projekata iniciranih od strane Freeda Nere Immortelle (FreeDA/2015., Cvit samoće/2021, Dar/2023) obje glumice su već od prve suradnje prešle granice glumačkih okvira te pokazale svoju multidisciplinarnost i u umjetničkom i produkcijskom spektru koja je prepoznata i od strane publike i struke.

U iskonskoj potrazi za autentičnim izričajem, kroz poeziju, glazbu i dramu Freeda Nera Stipičević se posvetila autorstvu dok je Mia Melcher postala neizostavno ime koje u svim aspektima scenske podrške od režije i dramaturgije pa do svjetla i kostima, nevidljivoj ekspresiji riječi i glazbe Freeda Nere Immortelle istančanom kiparsko-galerijskom scenskom estetikom daje autentičnu i dojmljivu vidljivost te omogućuje publici da se s djelom umjetnice još više poistovjeti.

Izvođači:

Freeda Nera Immortelle
Vadim Erudaçi (gitara)
Tomislav Parmać (piano)
Hrvoje Rupčić / Borna Šercar (perkusije)
Matej Milošev (čelo)

Autorski tim:

Autorica Glazbe/Poezije: FreeDA Nera Immortelle

Redateljica/Dramaturginja: Mia Melcher

Ko-autor Glazbe: Vadim Erudaçi

Kostimografkinja: Eva Karakaš Bedrina/Mia Melcher

Dizajn svjetla: Mia Melcher, Anđelko Kos, Jan Luka Jerković

Dizajn zvuka: Zdravko Tomčišin

Glazbeni producent: Vadim Erudaçi, Nera Stipičević

Ko-produkcija:ZGK Komedija, Umjetnička organizacija SOBA2/Nera Stipičević i TeatruM/Petar Cvirn

Freeda Neri Immortelle/FNI

Freeda Nera Immortelle/FNI, umjetničko je ime multidisciplinarne umjetniceNere Stipičević,članice glumačkog ansambla zagrebačkog gradskog kazališta Komedija koja se posljednjih godina sve više posvećuje autorskom i producentskom stvaralaštvu u okviru umjetničke organizacije Soba2. Uz kontinuiranu suradničku podršku umjetnika, ko-autorice i redateljice Mie Melcher te producenta Petra Cvirna, nastali su kazališni projekti/Free_DA/215, Cvit samoće/2021, Dar/2023 kojima FNI promovira važnost i nužnost kreativnosti u svakodnevici pojedinca za njegovo mentalno zdravlje, a temu samoće umjetnica nastoji prikazati kao luksuz današnjice koji donosi obilje spoznaja i životnog zadovoljstva, a čijom se stazom rijetki usude krenuti zbog straha od usamljenosti i suočavanja sa samim sobom. Nakon stipendiranih umjetničkih rezidencija Grada Pariza 2013. i 2018. godine gdje s francuskim glazbenikom i producentom Vadimom Erudaçiem sklada glazbu za koncertnu predstavu Cvit samoće i podcast La fleur de la solitude, koncem 2021. FNI formira glazbeni sastav Travershe čijim nastupima nastoji promicati francusku glazbu i naglasiti važnost međukulturalne suradnje, tolerancije i inspiracije u osobnom i profesionalnom razvoju pojedinca, nužnim za razvoj solidarnog društva.

Odgovori

Pin It on Pinterest