Gradonačelnik primio nagrađene učenike Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula

U srijedu, 6. ožujka 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić primio je u pulskoj Komunalnoj palači nagrađene učenike Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Marka Paradžikovića, Benjamina Stojkovića i Tilena Varla koji osvojili broncu na međunarodnom natjecanju “Več znanja za več turizma” održanom u Ljubljani. Učenici su došli u pratnji svojih mentora Vedrane Brajković, Igora Cicerana, Irene Kiss i Željke Kondić Dabo.

„Čestitam vam na odličnom uspjehu. Posebno sam uvijek ponosan na mlade ljude i njihove uspjehe. Budite uvijek čvrsto na zemlji. Osvijestite svoju okolinu, ljude oko sebe i radite ono što volite i u čemu uživate. Vaš je škola stvarno aktivna i postigli ste mnoge odlične uspjehe“, rekao je gradonačelnik Zoričić zaželivši učenicima i njihovim mentorima da nastave tako raditi.

Učenici su ispričali o samom natjecanju, prezentirali verzije jela koja su pripremali u slatkoj i slanoj varijanti sa smokvama i šparugama te svojim iskustvima u sudjelovanju na sajmovima.

Na natjecanju se predstavilo 28 srednjoškolskih i visokoškolskih ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Italije i BiH. Tema natjecanja je bila ukusno blago, a učenici ŠTUT-a su predstavili svoje ideje o smokvama i šparugama kao ukusnom suveniru koji može pridonijeti većoj prepoznatljivosti destinacije.

Projekt je bio namijenjen srednjim školama i predstavlja integraciju formalnog obrazovanja u srednjoj školi s radom u neformalnim oblicima (fakultativni sadržaji u nastavnom planu i programu koji omogućuju rad u različitim područjima interesa), što može značajno doprinijeti turističkom razvoju mjesta i lokalne zajednice.

Mentori su pohvalili svoje učenike, njihova znanja i motivaciju te rekli da ih pripremaju za daljnja natjecanja i prezentacije koja im slijede u zemlji i inozemstvu.

Odgovori

Pin It on Pinterest