Održan prijem za sportaše i trenere Ju-Jitsu kluba Lotus

Na prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u Ju-Jitsu u Osijeku, mladi članovi Ju-Jitsu kluba Lotus osvojili su ukupno 12 medalja, od kojih 8 zlatnih, a povodom sjajnog uspjeha primio ih je istarski župan Boris Miletić zajedno s pročelnikom Upravnog odjela župana Ivanom Glušcem.

Istarski župan Boris Miletić kazao je kako mu je velika čast i zadovoljstvo primiti mlade i uspješne sportaše.

„Čestitam vam na ovim izvanrednim uspjesima. Držim da je važno promovirati sport i fizičku aktivnost, pogotovo u današnje vrijeme kada su nam mladi nažalost velikim dijelom kod kuće u virtualnom svijetu. Istra je mala regija sa svega dvjestotinjak tisuća stanovnika, no kad uzmemo u obzir da imamo 32 tisuće sportaša itekako potvrđuje da smo sportska regija, koja postiže velike rezultate. Istarskoj županiji je sport itekako važan i s tim sam ciljem inicirao osnivanje Fonda za sport, a koji je u prvome redu namijenjen našim trenerima i trenericama. U 2024. godini smo za Fond u županijskom proračunu osigurali 125 tisuća eura“, kazao je župan Miletić i podsjetio kako će Istra sljedeće godine postati Europska regija sporta. Prema njegovim riječima, ta prestižna titula uključuje provedbu brojnih aktivnosti tijekom cijele godine s ciljem dodatnog poticanja sporta i rekreacije među svim dobnim skupinama i svim građanima Istre. 

Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac pridružio se čestitkama mladim Ju Jitsu sportašima.

„Drago mi je što jedan sport koji nije toliko medijski promoviran, poput Ju-Jitsua, ima toliko veliki broj aktivnih i uspješnih sportaša, a posebno u mlađim kategorijama. U vrijeme kada svjedočimo smanjenju fizičke aktivnosti kod djece i mladih, sport je važniji nego ikada prije i zato se nadam da ćete nastaviti sportski život i bavljenje sportom. Istarska županija povećala je za 40 % proračun Sportske zajednice Istarske županije s jasnom namjerom da što više financijskih sredstava odlazi u sport i sportske klubove, a kako bismo imali što bolje uvjete za bavljenje sportom“, kazao je pročelnik Glušac.

Trener kluba Aleksandar Matteoni zahvalio je županu na prijemu i Istarskoj županiji na potpori kroz Fond za sport edukaciju kadra koju već koriste tri trenera, te je kazao kako su rezultati Kluba koji broji pedesetak članova, izvanredni i na europskoj i svjetskoj razini.

„Ju-Jitsu je borilački sport koji se bazira na borbi u parteru s ciljem da se protivnika, najčešće kroz tehnike hvatanja, savlada bez udaraca. Radimo sa svim dobnim skupinama, s djecom s posebnim potrebama, sa starijim osobama u jednom prijateljskom okruženju“, pojasnio je trener Matteoni.

Trener kluba Goran Vorkapić kazao je kako u Klubu vlada obiteljska atmosfera koja pomaže djeci da ostvaruju velike rezultate na natjecanjima, te da im je glavni cilj da se ova uspješna sportska priča nastavi i u budućnosti.

Na prvenstvu Hrvatske zlato su osvojili mladi Ju-Jitsu sportaši Mateo Matanović, Anton Kalčić, Toni Vorkapić, Mike Kosović, Loren Ivičak, Antea Alviž, Iva Radoš i Leana Žunić, dok su se srebrom okitili Meri Kukolja i Mateo Matteoni, a broncom Giuliano Boucaux i Fran Vorkapić.

Odgovori

Pin It on Pinterest