Pula će biti domaćin prvog ovogodišnjeg treninga Aktivne Hrvatske

Grad Pula bit će domaćin prvog ovogodišnjeg treninga vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska, u sklopu kojeg će se u subotu, 6. travnja na Trgu Portarata održati besplatni trening za sve zainteresirane, uz prethodnu prijavu putem službene internet stranice projekta.

Stručni tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba educirat će građane te podsjetiti na važnost redovnog vježbanja. Trening je prilagođen svim generacijama, a vode ga Puležanka Tina Živković i Dubrovkinja Lukrecija Dragić te treneri Fran Vukomanović i Filip Beljan. Program vodi ambasadorica projekta Renata Sopek.

„Veseli nas ponovni dolazak u Pulu. Trening je namijenjen svim generacijama. Aktivirat ćemo cijelo tijelo i pokazati kako vježbati tijekom godine što je iznimno važno za jačanje, ne samo tijela, već i cijelog organizma te imuniteta. Pozivamo sve koji mogu da nam se pridruže te da zajednički pokažemo kako živjeti zdravo i aktivno“, pozvali su iz Aktivne Hrvatske.

Više od 60 posto građana Hrvatske nije dovoljno aktivno, a zabrinjavajući je podatak da sve više djece i mladih uopće ne vježba van školskih aktivnosti, a čak 35 posto osmogodišnjaka živi s prekomjernom tjelesnom težinom.

„Tjelesna aktivnost neizmjerno je važna za očuvanje mentalnog i tjelesnog zdravlja. Čak 13 posto veća je mogućnost za normalan akademski uspjeh kod djece koja imaju normalnu tjelesnu masu. Jedan od ključnih čimbenika za održavanje normalne tjelesne mase je tjelesna aktivnost. Na upisu u osnovnu školu čak 86 posto djece doseže preporuke od 60 minuta tjelesne aktivnosti dnevno u igri. Na izlazu iz osnovne škole padamo na samo 16 do 17 posto“, poručuju iz Svjetske zdravstvene asocijacije i Europske komisije za promicanje tjelesne aktivnosti.

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Grad Pula.

Odgovori

Pin It on Pinterest