Obavljen Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2024. godini

Istarska županija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja turističkih manifestacija u 2024. godini, s ciljem ravnomjernog razvoja Istre i stvaranja cjelovitog iskustva Istre kao turističke destinacije, te razvoja turistički manje razvijenih područja Istre, održivog razvoja turizma temeljenog na kvaliteti usluge i autentičnim sadržajima, razvoja cjelogodišnjeg turizma, razvoja kulturnih i prirodnih resursa u funkciji turizma i zelene tranzicije. 

Programom se potiče razvoj turističkih manifestacija kroz 2 mjere:

  • MJERA A: POTICANJE TURISTIČKIH TOP MANIFESTACIJA

Kroz ovu mjeru potiču se turističke Top manifestacije regionalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja koje privlače veliki broj posjetitelja i motiv su dolaska u Istru, koje njeguju kulturne i tradicionalne vrijednosti Istre i koje se održavaju u periodu od 1. listopada do 30. svibnja.

  • MJERA B: POTICANJE MANIFESTACIJA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA

Kroz ovu mjeru potiču se turističke manifestacije regionalnog karaktera na turistički manje razvijenim područjima Istre koje njeguju kulturu i tradiciju Istre.

U proračunu Istarske županije je za provedbu ovog Programa predviđeno ukupno 75.000 eura, a prihvatljivi prijavitelji za obje mjere su jedinice lokalne samouprave s područja Istarske županije, dok su za TOP manifestacije prihvatljivi i gospodarski subjekti.

Tekst javnog poziva i sve potrebne informacije za online prijavu projekata objavljeni su na službenoj mrežnoj stranici Istarske županije, pod rubrikom „Natječaji“.

Dodatne informacije o uvjetima i postupku prijave mogu se dobiti slanjem upita na adresu elektroničke pošte: turizam@istra-istria.hr

Javni poziv je otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2024. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest