Radovi na brojnim lokacijama u Puli vrijedni više od 10 milijuna eura

Dovršeni su radovi na uređenju zelene površine u Palisinoj ulici u Puli, a današnjoj primopredaji između izvođača i predstavnika Grada, prisustvovao je i gradonačelnik Filip Zoričić.

Radovi na, dotad, neuređenoj površini u Palisinoj započeli su u studenome 2023. godine, a sada lijepa površina uz pulsku obilaznicu ima sasvim nove obrise. Formirana su odmorišta i pješačka staza, postavljena je urbana oprema te je posađena trava uz nezaobilazno kompletno hortikulturno uređenje. Vrijednost radova iznosi gotovo 70 tisuća eura.

„Ovo je dobar primjer na koji način Grad funkcionira i jasna poruka kako želimo ulagati u naš grad. Od jednog zapuštenog prostora u Palisinoj ulici uredili smo prekrasno mjesto za druženje i rekreaciju. To je put kojim mi idemo dalje“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić te dodao kako je u sklopu zelenih politika, Grad Pula započeo s formiranjem drvoreda uz gradsku obilaznicu.

Podsjetimo, ovih dana započela je najavljena sadnja 150 sadnica alepskog bora i više od tisuću sadnica različitog grmlja, a vrijednost investicije je 226 tisuća eura s PDV-om.

Gradonačelnik Zoričić, u sklopu redovitih obilazaka radova po Puli obišao je i gradilište na kanalu Pragrande kod zgrade Pošte koji obuhvaćaju rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže te sanaciju 17 metara dotrajalog zidanog kanala i 53,5 metra dugačkog cjevovoda. Dovršeni su radovi na izmještanju cjevovoda vodovodne mreže na križanju Leharove i Dobriline ulice. Dovršetak radova, vrijednih 175.000 eura, očekuje se u svibnju.

Na ulazu u najveći istarski grad iz smjera Velog Vrha intenziviraju se radovi u Tršćanskoj ulici u kojoj se u neposrednj blizini Brionke ovih dana asfaltira prometnica.

Radovi obuhvaćaju izvanredno održavanje državne ceste, rekonstrukciju vodovodne mreže, sustava odvodnje otpadnih voda, kao i rekonstrukciju i ugradnju plinske mreže, polaganje elektroenergetske infrastrukture te rekonstrukciju instalacija i opreme javne rasvjete koju financira Grad Pula. Dovršeni su radovi na izgradnji plinskog cjevovoda, kao i vodovodne mreže, fekalne kanalizacije te oborinske odvodnje. Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 2,5 milijuna eura, a iz tvrtke Ceste najavili su da se završetak i otvorenje prometnice očekuje do 26. travnja 2024.

Na Vodnjanskoj cesti polaže se vodoopskrbni cjevovod uz kanalizacijski gravitacijski kolektor u sklopu radova na izgradnji sustava odvodnje i vodoopskrbe unutar Grada Pule na području naselja Veli Vrh – Šijana, što jesufinancirano iz programa Mehanizam za oporavak i otpornost NPOO 2021. – 2026.. Ukupna vrijednost radova-bez PDV-a iznosi gotovo 5 milijuna eura.

U sklopu izvanrednog održavanja mješovitog sustava odvodnje i vodovodne mreže i radova izvanrednog održavanja kolničke infrastrukture i nogostupa u Mutilskoj ulici, dovršeni su radovi na izvanrednom održavanju cjevovoda vodovodne mreže na dionici od Kolhiđanske ulice do Ulice Bruna Kosa te je preostala još izrada nekoliko priključaka. Završetak radova, vrijednih 235 tisuća eura, očekuje se do kraja svibnja.

S dolaskom lijepog vremena intenzivirani su i radovi na Šišanskoj cesti. Radi se o izvanrednom održavanju prometnice u dužini 240 metara, a u tijeku je asfaltiranje kolnika.

U sklopu današnjeg obilaska, gradonačelnik je razgledao radove i na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Centar u Rižanskoj ulici. Dovršetak se očekuje tijekom srpnja kako bi, od početka nove pedagoške godine u rujnu, vrtić imao primjerene prostore za dvije nove jasličke skupine. U sklopu radova, vrijednih 844 tisuće eura, dogradit će i kuhinju te natkriti terasu ispred soba za boravak.

Nakon što je prošli tjedan potpisan ugovor za izgradnju šest gradskih stanova na Gregovici, izvođač Birčić gradnja započeo je s radovima vrijednima 1,1 milijun eura s PDV-om. Novi gradski stanovi, kao dio sveobuhvatne stambene politike Grada, bit će dovršeni u ožujku iduće godine.

A u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula u tijeku je druga faza radova na obnovi Velike dvorane Pietro Ciscutti  koja podrazumijeva uređenje partera i balkona.

Prvi dio radova obuhvatio je uređenje loža u mezaninu i na katu te obnovu interijera.

Uređenje gledališta INK predstavlja zahtjevan investicijski zahvat te će se Velika dvorana Pietro Ciscutti otvoriti za Dan grada Pule – točno 35 godina nakon generalne rekonstrukcije i dogradnje kazališne zgrade u Puli (5. svibnja 1989. godine). Ugovorena vrijednost radova bez PDV-a iznosi više od 400 tisuća eura.

„U Puli se zaista radi i odavno istovremeno nije bilo ovoliko radova, od uređenja fasada, ulaganja u vrtiće, kazalište čija je obnova pri kraju, do infrastrukturnih radova. Ravnomjerno ulažemo u sve dijelove grada, posvećeni smo svakom mjesnom odboru, ali smo i svjesni da je pred nama još puno posla. U četiri godine ne možemo sve stići obnoviti, ali pomaci se vide i zadovoljni smo. Dobra je to poruka u kojem smjeru Grad ide i vjerujem da naši građani to i vide“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Odgovori

Pin It on Pinterest