Od 21. do 24. ožujka u Puli se održava sada već tradicionalna regatna manifestacija krstaša 3. Full Moon 

Full Moon Night Sprint regata uskoro počinje. Tradicionalna regata koju organizira JK Delfin iz Pule potpuno je besplatna za sve sudionike kao i cijeli popratni program. 

U četvrtak, 21. ožujka počinje se s brodicama i regatavanjem za djecu na drvenim jedrilicama. Bit će to pravi doživljaj za neke koji će po prvi put biti na drvenom brodiću. U sklopu programa održat će se i prikazivanje filma u Kino Valli „Transat“ Ivice Kostelića. Film će se prikazivati u četvrtaki, 21.3. s početkom od 20:45 sati. 

U programu je i nastup poznate grupe Soulfingers u pulskoj luci u petak, 22. ožujka  s početkom u 21:30 sati  na lokaciji riječkog  gata, nakon regate.

Posebnost ovogodišnje regate je da je prijavljeno već 110 jedrilica, oko 30 brodova koji se takmiče po međunarodnom ORC (Offshore Racing Congress) premjeru. Održat će se revija drvenih jedrilica u sklopu Full Moon Classic programa, a bit će tu i nekih nagrada za najbolje foto, video i ostale kreativne uratke.

Voze se dvije regate i to, Full Moon Night Sprint Pula – 8nm(luka Pula – otok Jerolim – nazad u luku) i Full Moon Day Race (Pula – Mali Lošinj) – 42nm. 

Najbolje tim koji bude imao najbolje rezultate u obje regate osvaja kao nagradu i 24 karata zlatni prijelazni pokal. 

Ove godine JK Delfin je omogućio posjetiteljima koji nemaju mogućnost praćenja regate s broda da se ukrcaju na katamaran koji će pratiti regatu. Katamaran imena Ananda je inače vezan u luci Pula, pored veslačkog pontona, bit će na raspolaganju posjetiteljima i medijima kako bi mogli pratiti regatu. Ukrcavanje na katamaran Ananda je najkasnije u 17:00, polazak u 17:05,  a planirani povratak u luku Pula u 18:00.

Ostale info potražite na: https://www.jkdelfin.hr/full-moon-regatta-pula/

Odgovori

Pin It on Pinterest