Svečano uručeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama i neprofitnim organizacijama s područja socijalne skrbi, zdravstva i veterinarstva

U proračunu za 70 projektnih prijava osigurano 127 tisuća eura

U ponedjeljak, 8. travnja 2024. u Poduzetničkom centru Coworking Pula gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić svečano je uručio Ugovore o dodjeli financijskih sredstava udrugama i neprofitnim organizacijama za programe i projekte od interesa za opće dobro s područja socijalne skrbi, zdravstva i veterinarstva.

Gradonačelnik Filip Zoričić se u svom obraćanju zahvalio udrugama i neprofitnim organizacijama na velikom trudu, svakome danu i svakoj pruženoj ruci svakome čovjeku.

„Vi se bavite općim dobrom i zato vam neizmjerno hvala. Pružiti ruku čovjeku danas je teško koliko to god zvuči lagano. Sva dobra djela ostaju uvijek zapisana i to je ono što vječno. Ove je godine u proračunu izdvojeno 127 tisuća eura za gotovo 50 udruga. Iduće godine povećat ćemo iznos za udruge koje se bave općim dobrom iz domene socijalne skrbi i zdravstva jer je to temelj da pomognemo najpotrebnijih skupinama. Vjerujem da u tom smjeru možemo zajedno ići. Nastavljamo dobre projekte, otvaramo nove. Udruge su jako aktivne, angažirane i nama je to najvažnije“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivan Sokolov prisjetila je da je Javni poziv za financiranje programa i projekata s područja socijalne skrbi, zdravstva i veterinarstva od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pula – Pola u 2024. godini bio raspisan 27. prosinca 2023. te se okončao 27. siječnja 2024. godine.

„Udruge su na javni poziv uputile 70 projektnih prijava koje su nakon provjere formalnih i pravnih uvjeta upućene Povjerenstvu za ocjenu kvalitete prijava podnesenih na Javni poziv. Ono što je važno za naglasiti je da je temeljem prijedloga imenovanih stručnjaka, članova povjerenstva, gradonačelnik 19. ožujka 2024. donio Odluku o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte udrugama“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov čestitavši svim udrugama na dodijeljenim sredstvima.

Temeljem Odluke gradonačelnika o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte od interesa za opće dobro potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava s 44 udruge i neprofitne organizacije.

Odgovori

Pin It on Pinterest