Promocija knjige Gordana Poropata “Jato i druge pripovijetke”

Zbirka priča Jato i druge pripovijetke autora Gordana Poropata bit će predstavljena u petak, 12. travnja 2024. u 18 sati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Uz autora, knjigu će predstaviti književnica Natalija Grgorinić i Nenad Popović, književnik i publicist. Za glazbeni intermezzo zadužen je Boro Lukić.

Ova zbirka donosi 44 kratke priče od kojih su neke povezane s ovim gradom. Knjigu je uredio Damir Mikuličić, izdana je 2023. godine u Nakladnčkoj kući Izvori. Objavljivanje knjige omogućeno je zahvaljujući financijskoj potpori Grada Pule.

Istarski autor Gordan Poropat (Pula, 1955.) nepoznato je (dosad) ime u hrvatskoj književnosti, no već ovom prvom zbirkom od 44 kratke priče zaslužuje da ga ljubitelji dobre pripovjedne proze upoznaju i zavole. Rođeni pripovjedač s osjećajem za pojedinosti, autor nam poput nekog isljednika otkriva veliki značaj malih događaja, sitnica pokraj kojih najčešće prolazimo ne zamjećujući ih, sve dok nas netko poput našeg pripovjedača blago ne takne po ramenu i kaže: pa vidi ovo, poslušaj ono.

Odgovori

Pin It on Pinterest