Obilježen 20. rođendan Rin Tin Tin-a

Povodom obilježavanja 20. godišnjice osnivanja, danas je u dječjem vrtiću Rin Tin Tin održan prigodni program koji su pripremili mališani svih dječjih skupina vrtića.

Čestitavši svim polaznicima i zaposlenicima dječjeg vrtića 20. rođendan ustanove, pulski je gradonačelnik Boris Miletić istaknuo kako kroz igru i druženje naši najmlađi istražuju svijet oko sebe, uče se samostalnosti i životnim vrijednostima, ali uče i o poštivanju različitosti i o posebnostima našeg zavičaja. „Pula se istinski ponosi suživotom nacionalnih manjina i našim spojem dvojezičnosti, a posebnost dječjeg vrtića Rin Tin Tin je što ujedinjuje sve talijanske predškolske skupine s područja Grada Pule i u njemu djeca uče o toleranciji i suživotu što je zaista vrijedno“, kazao je Miletić.

Čestitkama se pridružio i istarski župan Vlater Flego koji je zahvalio svima onima koji su uključeni u rad dječjeg vrtića i na njihovom doprinosu u odgoju mnogih generacija djece, a okupljene je pozdravio i  predsjednik Zajednice Talijana Pula Fabrizio Radin. Proslava je danas održana u obnovljenim prostorijama područnog vrtića „Giardini“ koji se nalaze na Usponu Sv. Stjepana, a sama zgrada nekoć davno bila je sjedište Arheološkog muzeja Istre čiji je ravnatelj Darko Komšo danas ukratko predstavio njezinu bogatu povijest.

Dječji vrtić Rin Tin Tin osnovan je 1996. godine i tada je okupio šest skupina s 56-ero djece, dok danas vrtić broji ukupno osam skupina, od čega dvije jasličke i četiri vrtičke) i broji ukupno 183 djece.

Odgovori

Pin It on Pinterest