Glumac Slavko Štimac na predstavljaju filma „Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato“ u Kinu Valli

 

REVIJA SRPSKOG FILMA U SKLOPU FESTIVALA SRPSKE KULTURE

U sklopu 9. Festivala srpske kulture u Istri, u Puli,u Kinu Valli , od 18. do 26. travnja 2017. prikazat će se Revija srpskog filma u organizaciji Kluba Srba Istarske županije, te suorganizaciji Filmskog centra Srbije i JU Pula Film Festival.

Svečanom otvorenju kulturne manifestacije prisustvovat će voditelj međunarodnog odjela FCS – Filmskog centra SrbijeMiroljub Vučković uz protagoniste filma Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato.

U utorak, 18. travnja u 19.00 satiprogram otvara film „Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato“ dugometražni igrani prvijenac scenariste i redatelja Srđe Penezića, autora prvog srpskog dugometražnog animiranog filma Film noir.

Tim povodom gosti na predstavljanju filma bit će osobno redatelj filma, producentica Vesna Golubović i proslavljeni glumac Slavko Štimac koji u filmu tumači glavnu ulogu.

Ne sumnjamo da će biti vrlo zanimljivo i emotivno ponovno susresti legendarnog glumca jugoslavenskog filma, koji je sedamdesetih i osamdesetih oduševljavao publiku ulogom dječaka Ranka u filmu Vuk Samotnjak (r. ObradGluščević)iu jednom od najpopularnijihi najuspješnijih dječjih filmova Vlak u snijegu (r. Mate Relja) ulogom dječaka Ljubana.

Kontinuitet i kvalitetu potvrdio je u filmovima poput Sjećaš li se Dolly Bell? i Underground (r. Emira Kustorice). Svoju karijeru nastavio je brojnim ulogama u filmovima i serijama te se može reći da je Štimac odrastao na filmu i jednostavno ostao na filmu.  I danas, s bogatom filmografijom iza sebe i dalje radi jednakim intenzitetom.

U nastavku revije publika će imati priliku pogledati slijedeće naslovepo rasporedu:

Srijeda, 19.4. u 19.00 sati „Zemlja bogova“ – Nikola Paskaljević, drama, 2016.

Ponedjeljak, 24.4. u 19.00 sati „Otvorena“- Momir Milošević, 2016.

Utorak, 25.4. u 19.00 sati „Stado“ – Nikola Kojo, komedija, 2016.

Srijeda, 26.4. u 19.00 sati „Dobra žena“ – Mirjana Karanović, drama, 2016.

Cijena ulaznice za svaku projekciju iznosi 10 kuna. Detaljnije o programu možete se informirati na službenoj stranici Kina Valli.

Pin It on Pinterest