Najava Dodgeball turnira u sklopu projekta 3SP

 

U utorak  23. svibnja u 12,00 sati u velikoj dvorani Doma sportova Mate Parlov održat će se prezentacija aktivnosti u sklopu Projekta 3SP – Special Sports for Special People kojem je nositelj Grad Pula, a u sklopu koje će se održati natjecanje u dodgeballu kojim se pokušava kreirati program sportskih aktivnosti koje će se moći provodi u bilo kojoj školi ili sportskom centru.

Dodgeball je jedna od verzija igre “Graničar” koja se igra s  najmanje 6 lopti i s najmanje po 4 igrača u svakom polju, a u sklopu ove sportske manifestacije nastupit će  88 učenika i to iz osnovnih škola Kaštanjer, Centar, Veruda i Šijana.

Putem dodgeballa razvijaju se različite sposobnosti kao što su različite tehnike bacanja i hvatanja lopte, koordinacija, agilnost, brzina, preciznost, anticipacija odnosno predviđanje kretanja, timski rad i zajedništvo te razvoj funkcionalnih sposobnosti.

Glavni ciljevi 3SP-a promoviranje su zdravih životnih navika za dobrobit mladih u dobi od 14 do 20 godina. Erasmus+ sportski programi promoviraju sportske aktivnosti , zajedno sa društvenom inkluzijom, jednakim mogućnostima i podizanju svijesti o važnosti osnaživanja zdravih fizičkih aktivnosti jednako dostupnih svima, SPORT ZA SVE.

Pin It on Pinterest