Bježao policijskim službenicima

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su jučer oko 00.20 sati u Ulici Rimske centurijacije Puli, prilikom nadzora prometa, uočili automobil Opel, zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 39-godišnjak. Nakon raskrižja ulice Rimske centurijacije i Nobileove ulice, policijski službenici su pokušali zaustaviti vozača, na što se oglušio i počeo ubrzavati prema Stankovićevoj te skrenuo u Pazinsku ulicu.

Dolaskom do raskrižja sa Ulicom Ozad Arene, vozač je  ušao u zabranjeni smjer gdje su ga zaustavili policijski službenici. U trenutku kada su policijski službenici zatražili na uvid dokumente, 39-godišnjak je to odbio i započeo s drskim ponašanjem, vrijeđanjem i omalovažavanjem. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je uhićen i uz uporabu sredstava prilsile doveden u prostorije policijske postaje.

Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će u jutarnjim satima biti priveden na nadležni prekršajni sud.

Pin It on Pinterest