Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio prihvatilište za beskućnike

 

Povodom Međunarodnog dana beskućnika pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas pulsko prihvatilište za beskućnike u Valturskoj ulici te je u društvu predsjednice Gradskog društva Crvenog križa Jasne Vekić  korisnicima donirao prigodne potrepštine za nadolazeće zimske dane.

„Drago mi je vidjeti da korisnici prihvatilišta aktivno sudjeluju u uređenju i održavanju ovog prostora. Mnogi korisnici koji su boravili ovdje uspjeli su pronaći posao i uspjeli su se osamostaliti, a ono što mogu istaknuti je da ćemo kao Grad kao i uvijek do sada podržavati rad ove ustanove i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.    

Zadovoljstvo radom ustanove nije krila ni pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je istaknula važnost ovakvih ustanova u današnje vrijeme. Pored samih korisnika, gradonačelnika je pozdravila i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić koja je među ostalim zahvalila gradonačelniku, Gradu Puli i Istarskoj županiji na pomoći bez koje ovog centra ne bi bilo. „Prihvatilište za beskućnike prihvaća korisnike do godine dana, no ukoliko se do tada ne osamostale ili zaposle postoji i mogućnost daljnjeg korištenja“, naglasila je Vekić.

Prihvatilište trenutno prima 11 osoba kojima je na raspolaganju 300-tinjak kvadrata podijeljenih na mušku i žensku sobu i dva odvojena sanitarna čvora, dnevni boravak, vešeraj i uredska prostoriju te 600 kvadrata dvorišta.

Na kraju današnjeg susreta, korisnici pulskog prihvatilišta za beskućnike zahvalili su gradonačelniku i volonterima, zahvaljujući kojima dugi i usamljeni dani postaju kreativni i motivirajući za bolji život i novi dan.

Pin It on Pinterest