Policijski službenici sudjelovali na humanitarnoj utrci

Klub žena liječenih od karcinoma dojke – Gea Pula je i ove godine tradicionalno obilježila Dan ružičaste vrpce i Ružičasti mjesec – listopad, i to humanitarnom utrkom “Pregledom do osmijeha”. Na utrci je sudjelovalo oko četiristo trkača i šetača raznih dobnih skupina, a  uplatom startnine, novcem od donacija te kupnjom majica i vrećica s logom utrke planira se zaposliti tim stručnjaka i psihoterapeuta, koji najviše trebaju ženama kada se nađu u teškom trenutku.

Svoj doprinos ovoj humanitarnoj utrci dali su i djelatnici Policijske uprave istarske, od kojih su neki prošetali od Trga Portarata do tržnica i nazad, dok su drugi sudjelovali u utrci te su trčanjem četiri kruga središtem Pule dali podršku ženama oboljelima od karcinoma dojke. Osim policijskih službenika, u utrci su sudjelovali i predstavnici pulskog državnog odvjetništva pa je tako zamjenica općinske državnog odvjetnika Rafaela Urlić Drmić osvojila visoko drugo mjesto u ženskoj konkurenciji. Prvo mjesto pripalo je Valentini Šćur, dok je treća bila Monika Peršić. U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Matija Lisec, drugi je bio Goran Modrušan, a treći Christian Gallo.

Ovo je prva od aktivnosti, kojima je Policijska uprava istarska započela obilježavanje Dana policije. Danas se održava tradicionalno darivanje krvi policijskih službenika, dok će se centralna svečanost održati u srijedu.

Pin It on Pinterest