Završen ciklus koncerata pod nazivom “Noel Dožić i gosti”

Koncertom održanim u nedjelju, 30. rujna 2018. godine u Šišanu završio je ciklus koncerata klasične glazbe humanitarnog karaktera “Noel Dožić i gosti” čiji je primarni cilj bio prikupljanje dobrovoljnih donacija za kupnju nove koncertne harmonike.

Ciklus je u dva mjeseca ugostio mnogobrojne mlade hrvatske glazbenike koji su u 13 koncerata pokazali svu raskoš klasične glazbe.

“Volio bih se zahvaliti svim glazbenicima koju su podržali projekt svojim nastupom i pomogli u njegovoj realizaciji,” istaknuo je glavni organizator Noel Dožić.

Gosti ciklusa bili su: Nina Dmitrović, Diego Vitasović, Stjepan Horvat, Diego Goldin (uz korepetitora Sandra Vešligaja), Marija Božić, Dario Glavaš, Marija Golub, Leonardo Leljak, Chiara Moscarda, Leonardo Rojnić te vokalne skupine Carillon, Maestre i Mješoviti zbor Zajednice Talijana Šišan, kao domaćin.

Već je nakon par koncerata Ciklus prepoznat kao kvalitetan pa su zajednice Talijana iz Galižane, Pule i Vodnjana ponudile svoj prostor i termin, što je dovelo do četiri dodatna koncerta, od kojih je jedan bio održan u Crkvi sv. Roka u Galižani.

“Prikupljeno je nešto više od pet tisuća kuna, što nije previše, no svakako je dobar pokazatelj truda i kvalitete ljudi koji su prisustvovali Ciklusu. Uz to, ovo je odlična baza za neke nove projekte koje već planiram za sljedeće ljeto. Zahvalio bih se svoj publici koja je odvojila dio slobodnog vremena i došla na koncert. U današnje vrijeme. Iskreno se nadam da je svatko od pojedinaca iz publike izašao iz dvorane malo bogatiji u nekom nematerijalnom aspektu,” izjavio je Noel.

Dožić se još zahvaljuje predsjednici Zajednice Talijana Šišan Antonietti Benčić-Petercol, voditeljici Mješovitog zbora Zajednice Talijana Šišan Franci Moscardi, talentiranoj Magdaleni Adžić na izradi plakata.

Vjerujemo kako ćemo o Noelu još puno puta čuti, vidjeti ali i moći poslušati izvedbe ovog mladog glazbenika koji se ovako na kreativan i konkretan način pokušava nadalje educirati i omogućiti daljnji razvoj svojih vještina i talenta iz područja glazbe.

Pin It on Pinterest